Yves Lampaert eindigt zesde op EK tijdrijden: “Ik had nog dichter kunnen eindigen”

© BELGA
Redactie KW

Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) heeft donderdag zilver veroverd op het eerste Europese kampioenschap tijdrijden voor eliterenners. Yves Lampaert uit Ingelmunster werd zesde.

In het Franse Plumelec moest de 25-jarige Victor Campenaerts alleen Jonathan Castroviejo (Movistar) voor zich dulden. Die 29-jarige Spanjaard, vorige maand vierde in de olympische tijdrit, was over 45,5 kilometer dertig seconden sneller dan de Belgische kampioen. De Italiaan Moreno Moser greep op 39 seconden brons, Yves Lampaert werd op 1:01 zesde. In 2013 werd Campenaerts al eens Europees kampioen tijdrijden bij de beloften.

“Ik had op het einde ook vol moeten blijven rijden”, aldus Yves Lampaert. “Ik had schrik dat ik zou ‘ontploffen’ op die slothelling en hield nog wat over in het begin van die klim. Dat had ik niet mogen doen, dan was ik wellicht wel dichter geëindigd, voor Roux in plaats van er na. In die laatste twee kilometer had ik meer à bloc moeten gaan, maar voor de rest heb ik goed ingedeeld, geen fouten gemaakt onderweg. Jammer dat ik op het einde een paar seconden laat liggen.”

Anderzijds bevestigt die zesde plaats alweer dat de West-Vlaming een stevig stukje tegen de tijd kan rijden. Op het BK werd hij tweede, in de tijdrit in de Vuelta vierde. “Ik ben vooral blij dat ik zo goed ben gerecupereerd na die Vuelta. Maandag en dinsdag zag ik dat toch nog even anders. Dit geeft me alweer vertrouwen voor wat nog komen moet. Ik ben blij voor Victor, zijn podiumplaats is echt knap.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.