Yaaron Logghe kan uitgroeien tot de verrassing van 2019 bij de junioren

Yaaron Logghe maakt de overstap naar het Spiderking team: "Het is een ploeg met een mooi programma, sterke renners en een uitgebreide omkadering. Ik moest deze kans grijpen." (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Voor de profs is het wegseizoen al begonnen, maar voor de Belgische jeugdrenners is het nog even wachten. Pas eind februari staan de eerste clubkampioenschappen op het programma en begin maart mogen ze zich opmaken voor de eerste echte koersen. Yaaron Logghe staat nu al te popelen om er in te vliegen. De 17-jarige Houthulstenaar begint straks aan zijn tweede jaar bij de wielerbond en heeft er enorm veel zin in.

Yaaron Logghe is misschien niet de grootste naam onder de West-Vlaamse junioren, zijn wil om daar komend seizoen verandering in te brengen is enorm bewonderenswaardig. Wie weet lukt het hem zelfs om uit te groeien tot één van de verrassingen van 2019? Na een korte voetbalcarrière reed hij pas twee jaar geleden zijn eerste koersen, toen nog bij het Criterium van de Westhoek. Daarin werd hij meteen tweede in het eindklassement. Een bewijs dat hij klaar was voor een stapje hogerop. Dus kwam hij als eerstejaarsjunior uit voor Wielerteam Ieper om het te proberen in de wedstrijden van Cycling Vlaanderen.

“Ik ben klaar om er met het team een topseizoen van te maken”

“Ook toen kon ik behoorlijk goed mijn mannetje staan”, blikt Yaaron terug op het afgelopen seizoen. “Ik reed al mijn koersen uit, nam deel aan enkele interclubs en behaalde een aantal top 20-noteringen. Vooral aan de Ster der Vlaamse Ardennen hou ik mooie herinneringen over. Als klimmerstype vond ik daar een parcours op mijn maat en ik had er een leuk weekend met mijn ploeggenoten. Opvallende resultaten leverde dat niet op, maar de benen voelden uitstekend en dat gaf vertrouwen voor de toekomst. In de zomer reed ik in Ooike, ook in de Vlaamse Ardennen, naar de elfde plaats. Mijn beste uitslag van het seizoen en dat met slechte benen (grijnst). Blijkbaar ben ik eerder een man die het moet hebben van de hoogtemeters”, lacht de tweedejaarsjunior uit Houthulst.

Nieuwe stap

De komende maanden wil Logghe vooral ontdekken hoever hij in de heuvelachtige koersen kan komen. Het is met die gedachte in het achterhoofd dat hij in het tussenseizoen de overstap maakte naar het Spiderking Soenens U19 Development Team.

“Ik wil wel nog eens Wielerteam Ieper bedanken voor de kansen die ik er gekregen heb. Ik kende er een toffe tijd en het was ideaal om het wielrennen te leren kennen, maar dit voelde als een opportuniteit die ik niet mocht laten schieten. Ik kom terecht in een ploeg met een mooi programma, sterke renners en een uitgebreide omkadering. We rijden veel interclubs en aantal buitenlandse rittenkoersen. Je moet al sterk zijn om in de selectie te geraken, maar voor extra druk zorgt dat niet echt. Integendeel! Ik ben nu nog meer gemotiveerd om keihard te trainen en het beste van mezelf te geven”, vertelt de 17-jarige wielrenner vol enthousiasme over zijn nieuwe team.

Ideale voorbereiding

Dat laatste blijkt ook uit de trainingsijver die Yaaron deze winter aan de dag legt. Na zijn laatste koers, genoot hij van twee weken rust. “Toen vond ik het alweer tijd om de benen te strekken”, lacht Yaaron. “Ik train nu eenmaal ontzettend graag en wil elke dag beter worden. Een lange duurtraining is voor mij puur genieten. Ik moet wel opletten dat ik niet te veel doe. Gelukkig word ik goed begeleid vanuit de ploeg en door mijn trainer, Marc Hemeryck.

Mijn beste uitslag in 2018 reed ik dan nog met slechte benen

Tot nu toe kende ik ook een perfecte voorbereiding. Ik heb al wat aan spiermassa gewonnen, kon tijdens de examens mijn conditie onderhouden en had geluk met het weer tijdens de kerstvakantie. In januari en februari gaan we nog met de ploeg enkele interclubs verkennen en in de krokusvakantie trekken we op stage naar Spanje. Hopelijk zijn we daarna klaar voor een topseizoen”, besluit de leerling automechanica aan het VTI van Roeselare.