"Er was opnieuw veel sfeer rond het volledige parcours, met onder meer de publiekszones in het dorp Westouter, Tournée VDB en Bocht 7", zegt Bert Doise, voorzitter van de organiserende vzw Belcantovrienden. "Onder de 500 deelnemers waren er profrenners van Lotto Soudal en Sport Vlaanderen-Baloise, de bekende gezichten van Peter Farazijn, Rick De Leeuw en Jan Hautekiet en veel wielertoeristen, die zichzelf en hun fiets verkleed hadden. Ik zag veel afgepeigerde gezichten aankomen door de stevige wind. Deelnemers en toeschouwers kwamen van over heel Vlaanderen. Door de grote opkomst en het droge weer werd het een geslaagde editie. Er was enkel een kleine valpartij, waardoor een deelnemer werd afgevoerd, vermoedelijk met een sleutelbeenbreuk."

Burgemeester Marc Lewyllie en schepen Wieland De Meyer haalden hun inspiratie uit het recente chantageverhaal met naaktfoto's in Langemark-Poelkapelle. © (Foto TP)
Wielertoeristen dreven de spot met de dieven, die vorig jaar lege biervaten gestolen hadden op de Belcanto Classic. Een filmpje deed hen destijds de das om. © (Foto TP)
Joachim Aneca, medewerker van Tournée VDB, een bocht ter ere van Frank Vandenbroucke, mocht de moeder van Frank verwelkomen. © (Foto TP)

(TP - Foto's en Video TP)