Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zondag opnieuw geïmponeerd. De 24-jarige Nederlander won voor de derde opeenvolgende keer de Duinencross, de vijfde manche van de wereldbeker, in Koksijde. De wereldkampioen rondde een inhaalrace netjes af. Het werd meteen ook zijn zevende zege op evenveel wedstrijden dit seizoen. Laurens Sweeck werd tweede voor Belgisch kampioen Toon Aerts. In de stand van de wereldbeker blijft Eli Iserbyt leider. De West-Vlaming heeft 348 punten. Toon Aerts telt nu 340 punten, Michael Vanthourenhout totaliseerde 284 punten na 5 manches.

Bij het aansnijden van de eerste bocht sloegen Nicolas Cleppe, Daan Soete en Tim Merlier tegen de vlakte. Vooral Merlier verloor veel tijd. Voorin had Laurens Sweeck zich op de kop van de wedstrijd genesteld. Mathieu van der Poel, achteraan gestart, was dan al aan een schitterende remonte begonnen. Laurens Sweeck bleef vol gas geven, maar zag na 5 minuten cross al Mathieu van der Poel achter hem opdoemen. De wereldkampioen had onder meer Toon Aerts en de leider in de wereldbekerstand, Eli Iserbyt, in het wiel.

Bij het ingaan van de tweede ronde reed Van der Poel al op kop en nam Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en zijn broer David van der Poel op sleeptouw. De rest volgde wat verderop. Na 13 minuten koers ontdeed de wereldkampioen zich van alle tegenstand en begon met een voorsprong van 8 seconden op Laurens Sweeck, Quinten Hermans en Toon Aerts aan de derde ronde. Eli Iserbyt, Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Marcel Meisen en Jim Aernouts keken al op naar een achterstand van 15 seconden.

Van der Poel bleef imponeren en kliefde met alle gemak door het zand. Een groepje met Quinten Hermans, Toon Aerts, Corné van Kessel en Laurens Sweeck probeerde de meubelen toch ietwat te redden, maar reden halfcross al op 17 seconden. Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Marcel Meisen en Jim Aernouts volgden nog wat verderop. In de strijd voor de dichtste ereplaats muisden Lars van der Haar en Corné van Kessel er vanonder. Laurens Sweeck dichtte de kloof, maar bracht ook Toon Aerts en Quinten Hermans mee. Toon Aerts en Laurens Sweeck begonnen aan de slotronde met een achterstand van 57 seconden op MVDP. Lars van der Haar en Quinten Hermans deden daar nog eens 5 seconden bovenop. Laurens Sweeck schudde in volle finale Toon Aerts van zich af en kon zich zo verzekeren van de dichtste ereplaats na 'fenomeen' Mathieu van der Poel.

(Belga)

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zondag opnieuw geïmponeerd. De 24-jarige Nederlander won voor de derde opeenvolgende keer de Duinencross, de vijfde manche van de wereldbeker, in Koksijde. De wereldkampioen rondde een inhaalrace netjes af. Het werd meteen ook zijn zevende zege op evenveel wedstrijden dit seizoen. Laurens Sweeck werd tweede voor Belgisch kampioen Toon Aerts. In de stand van de wereldbeker blijft Eli Iserbyt leider. De West-Vlaming heeft 348 punten. Toon Aerts telt nu 340 punten, Michael Vanthourenhout totaliseerde 284 punten na 5 manches. Bij het aansnijden van de eerste bocht sloegen Nicolas Cleppe, Daan Soete en Tim Merlier tegen de vlakte. Vooral Merlier verloor veel tijd. Voorin had Laurens Sweeck zich op de kop van de wedstrijd genesteld. Mathieu van der Poel, achteraan gestart, was dan al aan een schitterende remonte begonnen. Laurens Sweeck bleef vol gas geven, maar zag na 5 minuten cross al Mathieu van der Poel achter hem opdoemen. De wereldkampioen had onder meer Toon Aerts en de leider in de wereldbekerstand, Eli Iserbyt, in het wiel. Bij het ingaan van de tweede ronde reed Van der Poel al op kop en nam Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en zijn broer David van der Poel op sleeptouw. De rest volgde wat verderop. Na 13 minuten koers ontdeed de wereldkampioen zich van alle tegenstand en begon met een voorsprong van 8 seconden op Laurens Sweeck, Quinten Hermans en Toon Aerts aan de derde ronde. Eli Iserbyt, Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Marcel Meisen en Jim Aernouts keken al op naar een achterstand van 15 seconden. Van der Poel bleef imponeren en kliefde met alle gemak door het zand. Een groepje met Quinten Hermans, Toon Aerts, Corné van Kessel en Laurens Sweeck probeerde de meubelen toch ietwat te redden, maar reden halfcross al op 17 seconden. Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Marcel Meisen en Jim Aernouts volgden nog wat verderop. In de strijd voor de dichtste ereplaats muisden Lars van der Haar en Corné van Kessel er vanonder. Laurens Sweeck dichtte de kloof, maar bracht ook Toon Aerts en Quinten Hermans mee. Toon Aerts en Laurens Sweeck begonnen aan de slotronde met een achterstand van 57 seconden op MVDP. Lars van der Haar en Quinten Hermans deden daar nog eens 5 seconden bovenop. Laurens Sweeck schudde in volle finale Toon Aerts van zich af en kon zich zo verzekeren van de dichtste ereplaats na 'fenomeen' Mathieu van der Poel.(Belga)