Letste kampioen Toms Utsupts wint massaspurt in eerstse rit West-Vlaanderen Cycling Tour

© VDB
Redactie KW

De eerste rit van de West-Vlaanderen Cycling Tour vond plaats in Wielsbeke. De 113deelnemers maakten er meteen een geanimeerde wedstrijd van.

Al in de tweede van de elf af te leggen ronden kozen zeven renners voor de aanval, maar veel ruimte kregen ze niet. Een vijftal met daarbij Wannes Dewulf, Jens Dalle, Brent De Campenaere, Noah Doyen en Gerben Dewinter waren de volgende aanvallers in de rij. Maar ook zij kregen geen ruimte.

Jens Vancauwenberghe probeerde het dan in zijn eentje en eens deze poging ongedaan werd gemaakt, probeerden Michiel Lambrecht, Gerben Dewinter, Jan Van Dyck, Jens Dalle en Jasper Dewulf het. Terwijl het tempo voor Jasper Dewulf net iets te hoog lag, overbrugde Wannes Dewulf de kloof. De vijf liepen tot 25 seconden uit, maar werden uiteindelijk op anderhalve ronde van het einde teruggegrepen.

Het wak tot een massaspurt waarin de Letse kampioen Toms Ustups, die ook leider is in het algemeen en in het jongerenklassement, het vlotjes haalde voor de Nederlander Roan Konings en Thomas Szkandera. De groene trui van de ruches en de blauwe van de combiné zijn in handen van Wannes Dewulf en Michiel Lambrecht draagt de rode trui van de ruches.

Letste kampioen Toms Utsupts wint massaspurt in eerstse rit West-Vlaanderen Cycling Tour
© VDB

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier