Lennert Beuckelaere uit Diksmuide wil zonder druk groeien als junior

Lennert Beuckelaere. © foto MG
Redactie KW

Zondag rijdt eerstejaarsjunior Lennert Beuckelaere zijn eerste wedstrijd van het seizoen in Vlamertinge. De Diksmuideling kan er dan voor het eerst zijn tenue van Wielerclub Onder Ons Parike dragen. Als eerstejaars wil hij vooral sterker worden om daar als tweedejaars de vruchten van te plukken.

In 2019 behaalde Lennert Beuckelaere (16) als tweedejaarsnieuweling diverse ereplaatsen, maar de uitschieter ontbrak. “In de sprint kwam ik altijd te kort. Daarnaast moet ik soms ook gewoon meer durven. Dat is een werkpunt voor dit seizoen.” Lennert kon goed trainen deze winter en is tevreden over zijn conditie. “Eerst trainde ik vooral op kracht in de fitness. Daarnaast onderhield ik mijn basisconditie door te zwemmen en te lopen. Vanaf januari trainde ik dan meer op mijn fiets. Jammer genoeg miste ik de ploegtrainingen en -stage in Spanje. Ik volg namelijk een cursus tot zwembadredder. Ik moet nu nog twee lessen doen en in maart heb ik dan mijn examen. Maar bon, in België kan je ook stevig trainen.”

Nieuwe ploeg

Zondag rijdt Lennert dan zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Hij maakt zijn juniorendebuut in de kermiskoers van Vlamertinge, voor het eerst in de outfit van Onder Ons Parike. “Ik trainde al in mijn nieuwe kleren, maar ik kijk ernaar uit om ze nu eindelijk in koers te dragen. Ik voel me goed bij de ploeg. Plezier primeert en we krijgen er veel vrijheid.” In Vlamertinge wil Lennert op een rustige manier zijn seizoen beginnen. “De eerste wedstrijden wil ik vooral roteren en gewoon worden aan de nieuwe categorie. Daarna zien we wel.” Bij zijn nieuwe ploeg zal Lennert ook de kans krijgen om interclubs te rijden. “In het begin krijgen de tweedejaars vooral hun kans. Vanaf de zomer zullen eerstejaars zoals ik eens mogen proeven van het grote werk. Ik kijk er alvast naar uit.”

Lennert heeft een duidelijke visie op de toekomst. In samenspraak met zijn trainer wil hij als eerstejaars vooral groeien naar volgend seizoen toe. “Als nieuweling deed ik hetzelfde. In de eerste maanden wil ik vooral mijn lichaam sterker laten worden en mij aanpassen aan de junioren. Als tweedejaars wil ik daar dan de vruchten van plukken.” Lennert weet wat hij wil en denkt ook al wat verder na. “Ik ga na mijn middelbaar zeker nog iets studeren. Ik ga school altijd voorrang geven dus de kans zit er dan wel in dat ik stop met fietsen. Maar voorlopig smijt ik me volledig. Met te beginnen nu zondag.” (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier