Lars Van Ryckeghem derde op BK junioren

© (Foto VDB)
Redactie KW

Op het BK voor junioren in Anzegem pakte Lars Van Ryckeghem brons.

Arnaud De Lie is zondag in het West-Vlaamse Anzegem Belgisch kampioen op de weg bij de junioren geworden. De Lie was na acht ronden, of 124 kilometer, in een sprint met vier sneller dan Simon Dehairs en Lars Van Ryckeghem.

Jan Van Roosbroeck en Diel Vergote namen na enkele kilometers het eerste initiatief. Het duo kreeg een maximale voorgift van één minuut op het peloton. Bij het ingaan van de tweede ronde was de grote groep al genaderd tot op 20 seconden. Wat verder kreeg het leidersduo versterking van Nathan Szekely en Ben Squire. De beklimming van de Bergstraat was er te veel aan voor Van Roosbroeck. Wat later ging het ook voor Vergote te snel.

Nog voor de beklimming van de Tiegemberg kregen Szekely en Squire het gezelschap van Simon Dehairs, Lars Van Ryckeghem en Arnaud De Lie. Bij het ingaan van de vierde ronde moest Szekely er vooraan af. Halfkoers zonderde een omvangrijke groep van zowat 40 renners zich af van het peloton. Met nog drie ronden voor de boeg reden zij 1:45 achter de vier leiders. De rest van het pak volgde op 2:25. Op 40 kilometer van de finish trokken 14 renners in de tegenaanval. Vooraan moest Squire tijdens de voorlaatste beklimming van de Tiegemberg de rol lossen, maar bij het ingaan van de slotronde sloot hij weer aan.

De groep met veertien volgde op één minuut. Uit dat gezelschap versnelden Tomas De Neve, Ramses Debruyne en Jasper Dejaegher. Op de laatste beklimming van de Bergstraat probeerde Van Ryckeghem een uitval op te zetten, maar hij slaagde niet in zijn opzet. Een sprint met vier besliste wie Remco Evenepoel als Belgisch kampioen opvolgde. De Lie bleek de snelste.

Eindstand

1. Arnaud De Lie

2. Simon Dehairs

3. Lars Van Ryckeghem

(Foto VDB)

De volledige uitslag kan je hier nalezen:

20190602 Anzegem Junioren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier