Jaron Wydooghe uit Lichtervelde verlegt als elite zonder contract zijn prioriteiten

Jaron Wydooghe rijdt bij Indulek-Doltcini-Derito Cycling Team. © foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Jaron Wydooghe combineert het wielrennen vanaf dit seizoen met een job in ploegverband bij Joris Ide. “Voorlopig kan ik beide combineren”, opent de 22-jarige Lichterveldenaar. “Op een aantal dagen is het wat zwaarder. Ik zoek zelf een beetje wat de beste manier is om de combinatie te maken. Wanneer neem ik rust? Wanneer kan ik het meeste doen? Wanneer het minst? Ik werk in een ploegensysteem. Als ik in de voormiddag moet werken, kan ik in de namiddag trainen. Werk ik in de late shift, dan kan ik ‘s morgens trainen. Al train ik uiteindelijk het liefst in de namiddag nadat mijn werk erop zit.”

Nieuwe ploeg

Sinds dit seizoen rijdt Jaron bij Indulek-Doltcini-Derito Cycling Team. “Ik kan mijn eigen ding doen bij deze ploeg. Ze rijden een heel mooi programma. Dat heb ik uiteraard goed bekeken. Ik ken er ook een aantal renners. Een drietal renners van mijn vorige ploeg (GM Recycling Team, red.) hebben eveneens de stap gezet. In alles is er een goede begeleiding. Er wordt goed voor je gezorgd. Ik had een gesprek met de ploegleider en dat gaf me een heel goed gevoel.”

Klimkoersen

“Ik zou graag in de klimkoersen enkele goede resultaten rijden. Al zal het wat kijken zijn hoe dat lukt in combinatie met het werk. Daarnaast rijd ik ook enkele kermiskoersen. Maar mijn programma zal ik iets moeten verminderen. Hetgeen ik vorig jaar reed, zal dit jaar moeilijker worden.”

“Ik zal waarschijnlijk geen enkele ronde kunnen rijden. Enkel op zaterdag en zondag ben ik vrij. Een tweedaagse zou eventueel wel lukken”, gaat Jaron verder. “Of dit een overgangsseizoen is? Niet specifiek. Ik zal zien hoe het dit jaar verloopt. Lukt het niet om het te combineren, dan zal ik natuurlijk moeten stoppen met koersen. Maar dan kan ik wel nog altijd gaan fietsen. De fiets zal zeker nooit ver weg zijn.”

“Koers is momenteel een hobby geworden. Eerst mijn job en dan de hobby. Vroeger moest ik alleen maar naar school gaan en dan kon ik alles op de koers zetten. Ik kon de klik vlug maken om het wielrennen te combineren met een job. Vorig jaar was ik thuis. Er waren wel dagen waarop ik training had, maar daarnaast was er nog veel tijd over. Ik moest enkel trainen en koersen. Maar nu heb ik mijn job, ben je iets meer bezig met je werk en ben je afgeleid. Nu is het eerder een ontlading na de werkweek”, besluit de Lichterveldenaar. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier