https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Italiaanse Elisa Balsamo wint Dwars door de Westhoek

© Foto Coghe
Redactie KW

Elisa Balsamo (Valcar-Cylance Cycling) heeft zondag Dwars door de Westhoek gewonnen. Na 125,3 kilometer, met start en finish in het West-Vlaamse Boezinge, was de 21-jarige Italiaanse de snelste in een massasprint. De Nederlandse Lorena Wiebes werd tweede, Lotte Kopecky derde.

Van bij de start lag het tempo hoog in het peloton. Er werd nerveus gekoerst en dat bracht enkele valpartijen met zich mee. Na 40 kilometer zetten de Italiaanse Marta Tagliaferro en de Nederlandse Marieke van Witzenburg de eerste ernstige aanval op poten. Het duo pakte wel nooit meer dan een halve minuut en na 30 kilometer zat hun vlucht er op. Het sein voor de Noorse Ingvild Gaskjenn om het te proberen, maar ook zij zong het niet lang uit.

Een compact peloton begon aan de drie plaatselijke ronden, van elk 11,8 kilometer. Lotte Kopecky trok op 33 kilometer van de eindmeet in de aanval en kreeg wat verder het gezelschap van Christa Riffel. In de slotronde ontdeed Kopecky zich van de Duitse, maar op 5 kilometer van de eindmeet werd ze zelf gegrepen door het peloton. Niemand slaagde er nog in een massasprint te ontlopen.

Balsamo boekte haar tweede zege van het seizoen. Eerder won ze al de Trofee Maarten Wynants in Helchteren.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.