Cartablanche Racing Team uit Houthulst droomt van tien overwinningen

Cartablanche Racing Team met boven v.l.n.r.: Laurens Cavey, Thijs Lodewyck, Kenneth Debruyne, Pieter Vanhuele, Maarten Goussey en Boris Sarazijn. Onder v.l.n.r.: Ward Logghe, Laurens Logghe, voorzitter Dieter Beausaert, Dimitri Soete en Bram Lampaert. Jelle Willemyns ontbreekt op de foto. © foto MG
Redactie KW

Zaterdag begint Cartablanche Racing Team in Edewalle aan het nieuwe wielerseizoen. De ploeg van voorzitter Dieter Beausaert focust zich op wedstrijden bij de nevenbonden en parochianenkoersen. “Na de koers een pintje drinken kan zeker geen kwaad. Integendeel, het bevordert de sfeer.”

Cartablanche Racing Team werd vorig jaar opgericht door enkele renners uit Houthulst en Kortemark. Ze wilden zich verenigen om samen als ploeg wedstrijden te rijden bij de nevenbonden. Dieter Beausaert sponsorde als advocaat het team uit sympathie. Op het einde van het seizoen kreeg hij de vraag om voorzitter te worden. “Met plezier ben ik daarop ingegaan. Ik heb zelf nog gekoerst tot bij de beloften. Het is fijn om in de koers te blijven.”

Cartablanche start dit weekend hun seizoen in de OVWF-wedstrijd van Edewalle. “Niet al onze renners zullen starten. Sommigen vertrekken nog naar Spanje om daar wat te trainen. Onze kern bestaat uit mensen die werken, maar graag willen blijven koersen. In het nevencircuit krijgen ze hier de kans toe. De wedstrijden duren maar 60 kilometer en zo kunnen ze die gemakkelijk blijven combineren met hun job. Maar je mag zeker het niveau niet onderschatten. De renners rijden er gemiddeld vlot boven de 40 kilometer per uur. Door een wijziging in het reglement mogen elite zonder contract nu ook bij ons rijden. Ik moet je niet vertellen dat er zo nog steviger gekoerst wordt, maar onze renners hebben dat graag.”

Clubkampioenschap op de piste

Vorig jaar won Cartablanche zes wedstrijden. Dieter Beausaert wil dit seizoen beter doen en droomt van tien overwinningen. “We hebben daar de kwaliteit voor, maar ik wil mijn renners geen druk opleggen. Niets moet en alles mag. In ons circuit rijden de renners ook amper voor prijzengeld. Ze koersen voor het plezier en dat is het belangrijkste. Na de wedstrijd een pintje drinken kan zeker geen kwaad. Integendeel, het bevordert de sfeer.”

Op 10 maart rijdt de ploeg hun officieus clubkampioenschap op de piste in Gent. “Normaal gaat iedereen aanwezig zijn dus dat wordt een fijne dag. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen onze activiteiten volgen op Facebook. Er komen ook verslagen van de wedstrijden online. Alle steun is welkom! We willen er opnieuw een fantastisch seizoen van maken en om af te sluiten wil ik onze sponsors bedanken. Zonder hen was dit project onmogelijk.” (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier