Al vroeg in de wedstrijd reed hij met vijf kompanen weg uit het peloton van 45 renners. Daarbij ook onder meer Ruben De Marez en Giel Bruyneel, twee die we met Vandenbogaerde zouden terugzien in de finale. Veel ruimte kregen de zes niet.

Bij een volgende aanval na 50 km tekende Vandenbogaerde weer present samen met Ruben De Marez, Tom Timmersmand en Qwinten Verbeeck namen ze tot 20 seconden voorsprong. David Geldhof overbrugde dan in zijn eentje de kloof, maar dat was het begin van de samensmelting. N

auwelijks was de hergroepering een feit of Jens Vandenbogaerde en Ruben De Marez, wéér zij, reden opnieuw weg, nu met David Geldhof, Giel Bruyneel en de Fransman Valentin Gouel in hun spoor. Veertig seconden namen zij en ondanks het beukwerk van Joeri Calleeuw in het peloton bleven ze vooruit. Jens Vandenbogaerde spurtte vlotjes naar de zege voor Gouel en De Marez. Tom Timmermans won nipt de pelotonspurt voor Joeri Calleeuw met de zesde plaats als inzet.

(WO)

Al vroeg in de wedstrijd reed hij met vijf kompanen weg uit het peloton van 45 renners. Daarbij ook onder meer Ruben De Marez en Giel Bruyneel, twee die we met Vandenbogaerde zouden terugzien in de finale. Veel ruimte kregen de zes niet. Bij een volgende aanval na 50 km tekende Vandenbogaerde weer present samen met Ruben De Marez, Tom Timmersmand en Qwinten Verbeeck namen ze tot 20 seconden voorsprong. David Geldhof overbrugde dan in zijn eentje de kloof, maar dat was het begin van de samensmelting. Nauwelijks was de hergroepering een feit of Jens Vandenbogaerde en Ruben De Marez, wéér zij, reden opnieuw weg, nu met David Geldhof, Giel Bruyneel en de Fransman Valentin Gouel in hun spoor. Veertig seconden namen zij en ondanks het beukwerk van Joeri Calleeuw in het peloton bleven ze vooruit. Jens Vandenbogaerde spurtte vlotjes naar de zege voor Gouel en De Marez. Tom Timmermans won nipt de pelotonspurt voor Joeri Calleeuw met de zesde plaats als inzet.(WO)