“Ik ging zo diep dat ik sterretjes zag”: Justine Ghekiere (28) pakt bolletjestrui in Tour de France Femmes

Justine Ghekiere straalt in de bolletjes. © Sporza

Fantastische West-Vlaamse prestatie in de Tour de France Femmes: Justine Ghekiere uit Izegem staat aan de leiding in het bergklassement. “Dit is echt gek”, reageerde ze opgetogen. We zien haar dus zaterdag aan de start verschijnen in de bolletjestrui. Ze won eerder deze zomer al het bergklassement in de Giro.

Ghekiere stond er zelf van te kijken hoe ze zich vrijdag in de kijker had gereden met veel aanvalswerk. “Deze ochtend dacht ik nog: ‘Mijn god, het wordt een hele zware dag’. Mijn benen voelden zo leeg, na de zware dag van gisteren. Ik wilde wel weer proberen om voor de bergpunten te gaan, maar ik wist het eigenlijk niet …”

Maar uiteindelijk was Ghekiere één van de strijdlustigste rensters van het pak in de zware heuvelrit naar Morteau, waarin ze ongebreideld veel enthousiasme toonde. “Ik voelde me in het begin heel goed, en dacht: ‘Ga er gewoon voor’. Ik zat in de goeie ontsnappingspogingen en kon zo wat punten sprokkelen, en op de voorlaatste klim wist ik dat ik all-in moest gaan om de punten te pakken en zo misschien de trui. (lacht) Ik ging zo diep dat ik sterretjes zag.”

Vertrouwen

De 28-jarige Ghekiere won in de afgelopen Ronde van Italië het bergklassement, en hoopt dat in de Tour over te doen. “De Giro heeft me het vertrouwen gegeven dat ik het kan, als ik er een doel van maak. Ik ga blijven strijden tot het einde, al weet ik dat het heel zwaar wordt in het weekend (in de Alpen, red.). Ik ga alles geven, maar ga eerst hiervan genieten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier