Justine Ghekiere pakt brons op BK wielrennen: “Toch tevreden met mijn podiumplaats”

Sanne Cant van Fenix-Deceuninck, Lotte Kopecky van SD Worx en Justine Ghekier. © BELGA

Justine Ghekiere nam zondag in Zottegem vrede met brons op het BK op de weg. De renster van AG Insurance-Soudal verloor het sprintje voor de tweede plaats van Sanne Cant, op ruime afstand van winnares Lotte Kopecky. De 28-jarige West-Vlaamse was na afloop tevreden over haar koers.

“Het is jammer dat ik niet tweede ben maar het is nu zo”, zei ze aan de finish. “Toen Lotte Kopecky vertrok leek het alsof wij stil stonden. Niemand had een antwoord op haar versnelling. Bovendien haperde mijn versnellingsapparaat ook nog eens. Ik kon niet op de grote molen geraken.”

“Ik probeerde het daarna nog even om alleen naar haar toe te rijden maar er bleken dan nog 25 kilometers te rijden. In mijn eentje zou ik dat gat nooit kunnen dichtrijden. Daarom zocht ik mijn eigen tempo op en liet ik me terug inrekenen door mijn vroegere groepje.”

Klasse apart

Lotte Kopecky was zondag andermaal outstanding. “Zij heeft opnieuw laten zien dat zij echt wel de beste renster in België is”, knikte Ghekiere. “Ze rijdt niet voor niets in de regenboogtrui. Lotte is een klasse apart. De sprint voor de tweede plaats? Ik wist dat ik te kort zou komen tegenover Sanne Cant.”

“Ik ben niet zo explosief. Ik wou de sprint inzetten vanachter haar rug maar ze drong me in de laatste kilometer de kop op. In de laatste meters naderde ik nog, maar Sanne had wellicht nog wat over. Ik ben al bij al zeer tevreden met mijn podiumplaats.”

West-Vlamingen in top 10

Met Jesse Vandenbulcke uit Geluwe op plaats zes en Margot Vanpachtenbeke uit Lauwe op plaats zeven, haalden nog twee West-Vlaamse dames de top 10.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier