Victor Campenaerts verrast Yves Lampaert tegen de klok: “Ik gun hem deze titel”

Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) heeft donderdag het Belgisch kampioenschap tijdrijden gewonnen. Topfavoriet Yves Lampaert (Etixx – Quick-Step) werd op drie seconden tweede.

© BELGA

Ben Hermans (BMC) was over de 34 kilometer in het broeiend hete Mol-Postel twaalf seconden trager dan Campenaerts em mocht voor brons het podium mee op. De eliterenners met contract werkten hun titelstrijd af in drie groepen. De betere tijdrijders waren ondergebracht in de laatste poule. Hermans, als tweede van negen gestarte renners, plaatste na het tweede tussenpunt met 29:45 een eerste richttijd. Campenaerts moest drie seconden toegeven, maar Yves Lampaert, als allerlaatste renner, deed het met 29:40 het best. Na 34 kilometer overschreed Hermans de finish in 46:30. Zijn grootste concurrenten moesten dan de laatste kilometers nog overbruggen. Sep Vanmarcke finishte in een tijd van 47:35, Philippe Gilbert deed dat in 48:41, Campenaerts in 46:18. Lampaert verloor in het laatste stuk te veel tijd en strandde op drie seconden van de titel. Op de erelijst volgt Campenaerts Jürgen Van Den Broeck op.

Victor Campenaerts verrast Yves Lampaert tegen de klok:
© BELGA

“Tweede, dat is de meest ondankbare plaats op een BK”, sakkerde Lampaert. “Ik was heel snel en had meteen de beste tijd. Ook aan het tweede punt was dat het geval. Maar dan moet Campenaerts nog voldoende reserves gehad hebben om het gashendeltje nog wat verder open te draaien. Natuurlijk vind ik dit heel jammer, al had ik Campenaerts wel getipt als grote titelkandidaat. Ik ken hem maar al te goed en gun hem zeker deze titel. Mezelf had ik gezonde druk opgelegd, maar ik moet tevreden zijn met deze zilveren medaille.”

De uitslagen van de West-Vlamingen: 2. Yves Lampaert op 0:03, 5. Sep Vanmarcke 1:16; 9. Julien Vermote 1:50; 13. Guillaume Van Keirsbulck 2:56; 16. Joeri Calleeuw 3:22; 17. Jens Wallays 3:31; 18. Laurent Vanden Bak 3:3; 23. Benjamin Verraes 5:10; 24. Jonas Rickaert 5:12.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.