Dieter Vanthourenhout neemt afscheid van het veldrijden in Bredene

Dieter Vanthourenhout met zijn zoontje.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Dieter Vanthourenhout met zijn zoontje.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

De crossloopbaan van Dieter Vanthourenhout zit erop. De 35-jarige West-Vlaming reed woensdag in Bredene zijn allerlaatste veldrit en werd daarin 18e.

Het was trouwens daar dat de neef van bondscoach Sven en de oudere broer van Michael zijn eerste grote zege, in 2009, liet optekenen. In 2015 schreef hij de cross van Bredene opnieuw op zijn naam. Dieter werd toen op het podium geflankeerd door zijn ploegmakkers Michael Vanthourenhout en Klaas Vantornout. Vanaf maandag 4 januari 2021 gaat hij aan de slag als verkoper bij de fietsenzaak van Walter Godefroot.

Hopen op betere tijden

“Ik sluit vandaag een periode van 14 jaar als profrenner af. Het is mooi geweest. Ik heb toch, een beetje, voor eigen volk afscheid kunnen nemen. En dit in een wedstrijd die ik twee keer won. Natuurlijk had ik graag gehad dat hier een massa volk stond. Iedereen mist de echte ambiance en sfeer van de cross zoals die voorheen beleefd werd. Hopelijk komen er binnenkort betere tijden aan”, meldde Dieter Vanthourenhout.

Geen zwart gat

Is Dieter Vanthourenhout nu tevreden over zijn loopbaan? “Ik heb 14 jaar geleden van mijn hobby mijn beroep kunnen maken”, reageerde hij. “Dat is toch al iets? Ik heb 14 jaar intens kunnen genieten van het veldrijden. Ik heb in die periode heel wat renners zien komen en gaan. Ik begon zelf als knecht van Niels Albert en reed met en tegen mannen als Sven Nys, Bart Wellens, Erwin Vervecken, Mario De Clercq en wat later Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Ik denk dat de cross nu wel op zijn hoogste niveau staat. Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn loopbaan en aan alles komt een einde. Ik begin maandag aan mijn tweede deel van mijn leven. Als fietsenverkoper. Tijd voor een zwart gat is er dus niet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier