Axel Van Den Broek is de beste bij tweedejaarsnieuwelingen

© BELGA
Redactie KW

Axel Van Den Broek heeft zondag de driekleur behaald bij de tweedejaarsnieuwelingen op het BK veldrijden. “Ik ben hier heel blij mee na heel wat blessureleed”, zei hij.

In Middelkerke soleerde Van Den Broek naar de zege. Op een halve minuut finishte Neo Tielens als tweede. Het podium werd vervolledigd door Jasper Schoofs.

“De start was vrij hectisch”, aldus Van Den Broek. “Ik bleef kalm in de eerste ronde, want met al de wind is het toch een zwaar parcours. In de tweede ronde heb ik dan de afscheiding kunnen maken op de tweede zandberg.”

“Zo’n titel zal nooit wennen, dit is mijn zesde zege van het seizoen. Als je op het podium staat en de Brabançonne hoort, dan word je daar toch emotioneel van”, stelde Van Den Broek, die vorig jaar in augustus zwaar toegetakeld werd bij een ongeluk op training. “Een auto schepte me op aan 60 km per uur. In mijn dijbeen had ik een ernstige spierscheur. En een deel van mijn kuit is nog altijd gevoelloos. Ik moest lang revalideren, het duurde lang om op hoog niveau terug te komen. Deze zege smaakt dan ook extra zoet.”

Van Den Broek keerde recent terug naar het team Acrog-Tormans. “Ik wil de trainers bedanken die me naar dit niveau hebben gebracht. We gaan er nog mooie jaren van maken.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier