Tweevoudig winnaar Stijn Devolder moet knechten voor Cancellara in de Ronde

Stijn Devolder (Trek-Segafredo), in 2008 en 2009 winnaar van de Ronde van Vlaanderen, moet zondag knechten voor Fabian Cancellara. “Ja, dat is zo”, beaamde de 36-jarige Deerlijknaar vrijdag. “Cancellara heeft een heel goede conditie en is één van de kanshebbers op de zege.”

© BELGA

“Mijn conditie is ook niet slecht”, voegt hij er wel aan toe. “Ik verbeterde deze week enkele procentjes, omdat ik een paar zware trainingen inlaste. Tochten van over de 200 kilometer. Dat is nodig, want zondag rijden we toch ook zo’n 250 kilometer. Ik heb wel een week conditionele achterstand, omdat ik ziek werd in aanloop naar de openingsklassieker, de Omloop Het Nieuwsblad. Ik wist dat het nipt zou zijn om na Harelbeke een topconditie te hebben, maar ik ben daar toch wel in geslaagd. Vorige week vrijdag heb ik de E3 Harelbeke Fabian Cancellara een hele poos op sleeptouw genomen, nadat hij mechanische pech kende. Zo konden we een scheve situatie alsnog recht trekken. Misschien kan ik zondag in de finale hetzelfde nog eens doen.”

“Het ideale scenario? Een Vlaamse voorjaarskoers kan je nooit voorspellen. Je moet op de goede momenten er staan en je krachten bundelen wanneer nodig. Parcourskennis is natuurlijk heel belangrijk in dergelijke koersen. Met de ploeg gingen we in december de Ronde verkennen. Ikzelf train bijna dagelijks op die wegen. Ik ken het er wel. De mooiste van mijn twee zeges in de Ronde? Moeilijk te zeggen. Misschien wel de eerste. Of die zege onverwacht kwam? Voor mij helemaal niet.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.