Sven Vanthourenhout nieuwe wielerbondscoach

© belga
Redactie KW

Rik Verbrugghe is niet langer de bondscoach van de Belgische eliterenners en beloften. Dat heeft de Belgische Wielerfederatie Belgian Cycling donderdag bevestigd. Beernemnaar Sven Vanthourenhout neemt zijn taken over. “Sven is de geknipte persoon voor de job”, zegt Tom Van Damme, voorzitter van de Belgische Wielerfederatie Belgian Cycling.

Vorige maand raakte bekend dat de 46-jarige Verbrugghe vanaf komend seizoen aan de slag gaat als sportief manager bij WorldTour-formatie Israel Start-Up Nation.

Belgian Cycling liet hierop weten overleg te plegen over de toekomst van Verbrugghe als Belgische T1. Nu blijkt dus dat Verbrugghe beide jobs niet zal combineren en Vanthourenhout de fakkel overneemt.

Development coach

Vanthourenhout krijgt een ‘development coach’ naast zich, die hem zal bijstaan. Hij blijft ook bondscoach van de Belgische veldrijders.

Tom Van Damme, voorzitter van de Belgische Wielerfederatie Belgian Cycling, kijkt uit naar de samenwerking met Sven Vanthourenhout als bondscoach van de Belgische eliterenners en beloften. “Sven is de geknipte persoon voor de job”, zegt Van Damme.

Twee WK’s en Olympische Spelen

“Ik wil in de eerste plaats onze ex-bondscoach Rik Verbrugghe bedanken”, laat Van Damme in een korte reactie optekenen. “Maar met twee WK’s op eigen bodem en de Olympische Spelen van 2021 en 2024 is er heel wat om naar uit te kijken. Sven is de geknipte persoon voor de job.”

Verbrugghe was sinds de herfst van 2018 aan de slag als bondscoach. Dat leverde tot nu toe drie keer WK-zilver op: vorig jaar met Remco Evenepoel in de tijdrit, en dit jaar met Wout van Aert in weg- en tijdrit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier