Stijn Devolder rekent op wat geluk bij tiende deelname aan Parijs-Roubaix

Stijn Devolder (35) moest vorig jaar Parijs-Roubaix missen door een blessure. Zondag staat hij wel aan de start van de Helleklassieker, voor de tiende keer al.

© BELGA

Devolder verkende donderdag met zijn ploeg Trek Factory Racing Team. “Het is altijd goed eens zo’n verkenning te doen”, meent hij. “Vooral om dat kasseigevoel terug te krijgen. Bovendien rijden we met een nieuwe fiets die we maar één keer per seizoen gebruiken, dus het is altijd een goede zaak die vooraf eens te testen. Veel kan je niet meer bijleren over het parcours, kasseien blijven kasseien. Ik voel me goed en ondervind geen hinder meer van mijn blessure (aan de arm, een blessure hij opliep door een val in Dwars door Vlaanderen, red).”

Ploegleider Dirk Demol hoopt op goed weer, stelde hij donderdag, “want Stijn heeft een beetje schrik als het regent”. “Ik zou dat niet overdrijven”, meent Devolder zelf. “Meteen na mijn valpartij in Waregem had ik een beetje schrik, maar sedert de Driedaagse De Panne-Koksijde is dat voorbij. Zondag ben ik niet bang, of het nu nat of droog ligt”, lacht hij. “Het belangrijkste wat ik onthoud na zo’n verkenning, is dat ik er klaar voor ben en ik voel dat de conditie nog steeds goed is.”

Zevende plaats als beste resultaat

Devolder begint zondag aan zijn tiende Roubaix. Zijn dichtste en enige top tien plaats is een zevende stek in 2008. “Ik heb de Ronde van Vlaanderen al twee keer gewonnen”, klinkt het. “Roubaix ontbreekt nog op mijn palmares. Jaar na jaar zijn die twee koersen mijn hoofddoelen. Ik zou hier graag winnen, maar Roubaix is één van de zwaarste koersen van het jaar en je moet wat geluk hebben. Het is niet gemakkelijk om een ‘gewone’ koers te winnen en al zeker niet een monument als Roubaix, maar ik ga er wel mijn best voor doen, of nu nat of droogt ligt.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.