Sterke man achter wielerwedstrijd De Vlaamse Pijl plots overleden in Gran Canaria

Redactie KW

De voorbije nacht is Philippe Vandendorpe (55) in Gran Canaria overleden, vermoedelijk aan een hartaderbreuk. Hij was er op fietsvakantie met vrienden.

Bronnen binnen het bedrijf wilden of konden niet bevestigen dat het om een hartaderbreuk gaat. De familie was te aangeslagen om een reactie te geven.

Philippe is zaakvoerder van Construkt Glas en Window Comfort en voorzitter van de organisatie achter de wielerwedstrijd De Vlaamse Pijl-Luxauto. Bij het bestuur van de Vlaamse Pijl, dat één rit organiseert in de Driedaagse van West-Vlaanderen, was niemand bereikbaar.

Philippe Vandendorpe verbleef er samen met enkele fietsvrienden, met wie hij vorig jaar al de Tour for Life fietste als benefiet ten voordele van de bestrijding van ebola. Onder andere Mario Bulckaert, ex-ploegleider van Soenens-Construkt Glas, één van de betere amateurploegen in onze provincie, en Geert Popelier, de man achter Ruddervoorde Koerse, maken deel uit van het gezelschap.

Sterke man achter wielerwedstrijd De Vlaamse Pijl plots overleden in Gran Canaria

Deze foto, in het zonnetje genietend op Gran Canaria, aan de zijde van Andrew Vancoillie, postte hij recent nog op Facebook.
© Facebook

(PVH/TVB – Foto’s LOO/Facebook)

Reacties op Twitter:

R.i.p. Ski maat @philippevanden4 pic.twitter.com/akIT80tsME

— Patrick Lefevere (@PatLefevere) February 25, 2015

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.