Stan Dewulf wint 66ste Sint Elooisprijs Ruddervoorde na een korte solo

Stan Dewulf haalt het solo in Ruddervoorde. © GST
Redactie KW

Stan Dewulf van AG2R is de winnaar van de 66ste editie van de Sint-Elooisprijs in Ruddervoorde. Hij kon in de laatste ronde een kleine voorsprong nemen en solo over de meet rijden. Tom Devriendt van Intermarche Wanty werd tweede en Ruben Apers van Sport Vlaanderen Baloise eindige derde.

Reeds in de eerste rondes van de 166 kilometer lange koers werd er zeer snel gereden en werd een snelheid van 47 kilometer uurgemiddelde opgetekend.

Acht renners konden in een eerste ontsnapping wegrijden, maar ze werden door toedoen van de Minerva ploeg teruggegrepen. Een tweede ontsnapping op vijf ronden van het einde met onder andere Stan Dewulf, Tom Devriendt, Ruben Apers, Robbe Ghys, Thomas Joseph, Peter Schulting, Julian Mertens, Zack Gilmore, Angus Lyons, Matthew Rice en Gianni Marchand bleek de beslissende aanval te zijn en op één ronde van het einde konden ze hun voorsprong van een kleine minuut behouden.

In de slotronde waagde Stan Dewulf tot tweemaal toe zich aan een individuele ontsnapping en zo kon hij met een kleine voorsprong solo finishen. (GST)

Reactie Stan Dewulf: “Wist dat ik op die plaats moest aanvallen”

“Toen ik mijn demarrage inzette, wist ik dat we ons op een moeilijke passage bevonden. Het moest daar gebeuren, wou ik nog kans maken om te winnen”, verklaarde Stan De Wulf (AG2R Citroën) dinsdag na zijn zege in de Sint-Elooisprijs. “Enkel op die plaats kon ik enig verschil maken met de rest. Maar je kan wel de intentie hebben om te gaan aanvallen op die of die strook, of het dan ook gaat lukken weet je nooit. Gelukkig was dat dus wel het geval.”

Een kopgroep van elf kleurde de finale, terwijl het peloton toch hemel en aarde bewoog om aansluiting te vinden. “De samenwerking in onze groep was voortreffelijk. Ik denk dat iedereen wel zijn deel van het werk opknapte. Tom Devriendt (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) en ikzelf namen de rest op sleeptouw. Toen het peloton fel naderde, was het wel echt nodig om enkele lijnen uit te zetten. We trokken op het juiste moment het tempo nog eens fiks de hoogte in. Ik ben dan twee keer gaan aanvallen. De eerste keer werd ik snel gegrepen. De tweede keer was het raak. Ik wist dat ik vol moest doorgaan, want ik zat helemaal alleen van de ploeg, terwijl die van Sport Vlaanderen-Baloise met drie waren”

“Dit weekend rijd ik in Bretagne de Boucles de l’Aulne – Châteaulin, een koers die ik vorig seizoen won. Na een stage staat dan voor mij de Dauphiné op de agenda.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier