Sep Vanmarcke haakt net als Tim Declercq af met maagproblemen voor Brugge-De Panne

Zowel Sep Vanmarcke als Tim Declercq haken af voor Brugge-De Panne. © Belga

Naast Tim Declercq heeft ook Sep Vanmarcke af te rekenen met maagproblemen en zal dus niet starten in Brugge-De Panne. De kopman binnen het Israel-Premier Techteam moet noodgedwongen verstek geven en zo is er naast het rugnummer 176 ook geen rugnummer 171 aanwezig bij de ploeg van sportdirecteur Dirk Demol, dat dus met slechts vijf pionnen op weg gaat.

“Normaal gezien zou Derrek Gee de plaats ingenomen hebben van de zieke Giacomo Nizzolo. Maar die is uiteindelijk ook niet inzetbaar en daarom kon ik dinsdag maar zes renners inschrijven. Vannacht is Sep Vanmarcke dan nog eens ziek geworden. Problemen met de maag. Hij ging deze ochtend op controle bij de dokter en die verklaarde Sep niet fit genoeg om te starten. Wij moeten ook geen onnodige risico’s nemen met hem.”

Op de planning van Sep Vanmarcke staan ook nog de E3 Saxo Classic Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Wanneer Sep groen licht zal krijgen van de medische staf, is ook voor mij een open vraag. Ik heb geen glazen bol”, zegt Demol. “Wij willen hem natuurlijk zo vlug als mogelijk in competitie zien. Dit zijn toch de koersen die Sep heel goed liggen. Het zou jammer zijn dat hij deze zou moeten missen door ziekte. Dat hij verstek moet geven voor De Panne, is natuurlijk niet goed. Hopelijk is hij snel weer in orde.

De 34-jarige West-Vlaming werd onlangs nog zesde in Nokere Koerse en keerde terug uit Milaan-Sanremo met een 46e plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier