https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Yves Lampaert en Tim Declercq geselecteerd voor WK

Tim Declercq en Yves Lampaert, hier na de Driedaagse Brugge - De Panne in 2020, mogen naar het WK. © BELGA/ERIC LALMAND
Bron: Belga

Remco Evenepoel en Jasper Stuyven zullen kopman Wout van Aert op zondag 26 september bijstaan in de wegrit op het WK wielrennen in Vlaanderen. Ook Tiesj Benoot, Yves Lampaert (Ingelmunster), Tim Declercq (Houthulst), Dylan Teuns en Victor Campenaerts behoren tot de achtkoppige Belgische selectie. Dat heeft bondscoach Sven Vanthourenhout maandag bekendgemaakt op de hoofdzetel van Belgian Cycling in Tubeke.

Belgisch kampioen Wout van Aert, de olympische vicekampioen en de vicewereldkampioen, is de absolute kopman van de Belgische selectie. Zondag won hij nog de eerste rit in de Ronde van Groot-Brittannië, na ruim een maand zonder koers. Bondscoach Vanthourenhout rekent erop dat Remco Evenepoel, kopman op het komende EK in het Italiaanse Trentino (8-12 september), zich zal schikken naar de teamorders.

De reserven zijn (in alfabetische volgorde) Philippe Gilbert, Tim Merlier, Greg Van Avermaet, Gianni Vermeersch en Tim Wellens.

Mixed Team Relay

Opvallend is dat Lotto Soudal geen enkele renner afvaardigt voor België, Wellens, Gilbert en Van der Sande vissen achter het net. Lotto is sponsor van Belgian Cycling. Verder ontbreken ook Oliver Naesen en Nathan Van Hooydonck.

Voor de individuele tijdrit bij de mannen, voorzien op zondag 19 september over 43,3 kilometer van Knokke-Heist naar Brugge, selecteerde Vanthourenhout Van Aert en Evenepoel. Yves Lampaert is reserve. Lampaert maakt wel deel uit van het Mixed Team Relay.

In de wegrit leggen de renners 268,3 kilometer af tussen Antwerpen en Leuven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.