https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Veel volk en vertier op Gullegem Koerse

Vlnr Bruno Strouwen (Gullegem), Tom Legley (Rekkem), Peter Hostyn (Lauwe), Dirk Persyn (Ledegem) en Kurt Desplenter (Meulebeke). © (Foto WO)
Redactie KW

Stagiair Stan Van Tricht (Deceuninck -Quick-Step) werd dinsdag winnaar van Gullegem Koerse. In een spurt met drie gaf hij West-Vlaming Ceriel Desal (Bingo Pauwels Sauces WB), ook aan de start verschenen als stagiair, en Peter Serry (Deceuninck-Quick-Step) het nakijken.

150 deelnemers namen er de start, maar deze keer weinig of geen grote namen onder de deelnemers. Begrijpelijk in deze voor de renners drukke periode. Jacques Devroe en Godelieve Soenen uit Kuurne tilden daar niet zwaar aan.

“Het is goed weer, de sfeer is er en veel volk. Dat de vedetten ontbreken kan ons niet deren, we zijn al blij dat we naar de koers kunnen komen. Als volgend jaar de koers weer kan georganiseerd worden in juni zoals gewoonlijk zal Gullegem Koerse zijn naam als Koning van de Kermiskoersen weer alle eer kunnen aandoen, daar zijn we zeker van.”

Uitstapje met de baas

Op het terras van café De Gouden Bank kwamen we een groep vrienden en werknemers van de firma Aluvano uit Sint-Eloois-Winkel tegen. “We zijn hier elk jaar op post samen met onze baas, in totaal een achttiental werknemers”, klonk het bij Peter Hostyn uit Lauwe. “Dat is onze beloning die we krijgen in de zomer. Tijdens de winter herhaalt dat zich als we samen naar de cyclocross trekken in Otegem. Alvast een mooi gebaar dat hij ons dit dagje rust en ontspanning gunt.”

Een echte wielerliefhebber is Peter zeker niet. “We zijn hier voor de sfeer, kijk hier maar eens rond wat voor ambiance er is, daarbij hoort dan ook nog eens een lekker pintje.”

“Ik denk dat ik samen met Kurt Desplenter nog de grootste wielerfan ben van het gezelschap ben”, zegt Dirk Persyn. “De Ronde van Vlaanderen en het WK staan jaarlijks op mijn programma. Vroeger trok ik ook vaak naar jeugdwedstrijden maar mijn vrouw baat een cafetaria uit en de tijd ontbreekt me om de jeugd te blijven volgen.”

Schoon volk in de VIP-ruimte

Het gezelschap Kurt Demeyere (Bbrouwerij Debrabandere Bavikhove), Freddy Vacoillie (NV Jill-Bouwer Vip-tenten), Johan Dewulf (oud renner), Rita Dewulf (Schepen van Sport Torhout), Rik Knockaert (medeorganisator wielerwedstrijden Bavikhove en Dadizele), Leona De Witte, Noël De Witte en Carine Decaestecker genoten op de stand van de Bieren Kwaremont.
Het gezelschap Kurt Demeyere (Bbrouwerij Debrabandere Bavikhove), Freddy Vacoillie (NV Jill-Bouwer Vip-tenten), Johan Dewulf (oud renner), Rita Dewulf (Schepen van Sport Torhout), Rik Knockaert (medeorganisator wielerwedstrijden Bavikhove en Dadizele), Leona De Witte, Noël De Witte en Carine Decaestecker genoten op de stand van de Bieren Kwaremont. © (Foto WO)

In de VIP-ruimte van de Kwaremont Bieren, opgezet door de NV Jill van Freddy Vancoillie, troffen we enkele voorname personen aan. Kurt Demeyere was er één van. “Ik vertegenwoordig hier de brouwerij Debrabandere, ik ben niet zozeer betrokken bij het brouwen van het bier maar eerder bij alles wat immobiliën betreft. Mijn taak is locaties zoeken die geschikt zijn als café en ook om degelijke uitbaters te vinden voor onze cafés.”

“Ik kom naar Gullegem en naar deze ruimte omdat Freddy Vancoillie een ambassadeur is van onze brouwerij. Zoals hij daarnet zelf aangaf werkt hij als 30 jaren samen met Brouwerij Debrabandere en het geheel dat hij hier opzet mag best gezien zijn, vooral de De VIP-bus met uitkijkplateau. Verder het dubbeldeckpodium en dan de mooie met grote parasols overdekte ruimte.”

Ook Schepen van Sport Rita Dewulf uit Torhout trekt onze aandacht. “Ik ben hier om mijn ogen de kost te geven. Volgend jaar in maart zijn we zinnens een internationale vrouwenkoers te organiseren. Organiseren deden we al vaker, maar nog nooit met een VIP-gebeuren. Daarom nodigde Freddy Vancoillie me uit om eens een kijkje te komen nemen zodat ik me een idee kon vormen van wat ik kan verwachten.” (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.