Maxime De Poorter (Tarteletto-Isorex) ziet deelname aan Ronde van Valencia als aangename verrassing

Maxime De Poorter.© Foto Coghe
Maxime De Poorter.© Foto Coghe
Redactie KW

Maxime De Poorter verschijnt woensdag aan de start van de Ronde van Valencia. Een vijfdaagse rittenkoers met een sterk deelnemersveld (Alejandro Valverde, Caleb Ewan, Arnaud Démare…) en een mooi parcours. Maar belangrijker: eindelijk nog eens koers voor de 24-jarige profrenner uit Zillebeke. Dat was alweer van Nokere Koerse op 17 maart geleden.

Le Samyn, de GP Monseré en Nokere Koerse, veel wedstrijden heb je nog niet kunnen rijden dit seizoen.

Maxime : “Dat klopt, maar we wisten voordien al dat het voorjaar niet vol zou zitten met koersen voor onze ploeg. In maart stonden er wel een mooi aantal wedstrijden op het programma, maar ik denk dat zeker 50 procent daarvan werd afgelast. En in april zaten we sowieso met een gat… Nu, drie koersdagen is inderdaad wel bitter weinig.” ( lacht )

En vielen de prestaties wat mee in die drie koersen?

“Ook niet… In Le Samyn en Nokere kwam ik ten val waardoor ik enkel in de GP Monseré goed gereden heb. Daar heb ik mijn werk kunnen doen in functie van de sprintvoorbereiding. Toen voelde ik dat ik, ondanks de weinige competitiekilometers, conditioneel wel in orde was. Dat maakt het eigenlijk nog spijtiger dat de andere twee koersen tegenvielen.”

Dus je bent wel klaar om in Valencia te starten?

“Dat is moeilijk in te schatten. Na Nokere heb ik een rustpauze ingelast, omdat ik ervan uitging dat ik toch twee maanden niet zou koersen. De Ronde van Valencia is eigenlijk een aangename verrassing: pas twee weken geleden kregen we te horen dat onze ploeg er mocht deelnemen. Dat was wat aan de late kant, maar ik ben vooral blij dat we mogen koersen. En het is ook een mooie koers: vier ritten in lijn en een tijdrit, een sterk deelnemersveld en een schoon parcours. Wie zien het als een soort cadeau dat we krijgen.”

Het is waarschijnlijk ook al een tijdje geleden dat je nog eens een rittenkoers mocht rijden?

“Tja, daar zeg je zoiets… Van de Ronde van Antalya, in februari vorig jaar. Na de coronabreak waren het allemaal eendagskoersen.”

Dat kan je wel eens gaan voelen na drie dagen.

“En na drie dagen is het net tijdrit, dan zal het nog wat meer pijn doen ( lacht ). Maar niet dat ik daar mee inzit, na drie dagen koersen zal het bij iedereen al wat pieken.”

Zijn er straks ritten waarin we je mogen verwachten?

“Goh, het is zeker niet zo dat ik met bepaalde etappes in mijn hoofd zit. Ik ga er eerder naartoe met het idee om er goed uit te komen. Vanaf half mei is ons programma weer goed gevuld en krijgen we enkele mooie koersen voorgeschoteld: de Ronde van België, enkele eendagskoersen in Frankrijk en Denemarken, de kermiskoersen voor profs… Ik ga proberen deze Ronde van Valencia te gebruiken om in die periode top te zijn.”

(Beau Vandevyvere)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.