Groen licht voor GP Monseré, start aan De Vossenberg

Fabio Jakobsen won vorig jaar de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré.©KURT DESPLENTER foto Belga
Fabio Jakobsen won vorig jaar de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré.©KURT DESPLENTER foto Belga
Redactie KW

Vzw De Mandelzonen heeft goedkeuring gekregen om zijn tiende editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, die plaatsvindt op zondag 7 maart, te laten doorgaan. Er gelden wel strenge maatregelen en de start verhuist van de markt in Hooglede naar De Vossenberg.

Het stadsbestuur van Roeselare heeft toestemming gegeven om de GP Jean-Pierre Monseré te laten plaatsvinden op zondag 7 maart. Het organiserende vzw De Mandelzonen moet zich daarvoor wel aan de nodige coronamaatregelen houden. Zo mag er geen publiek aanwezig zijn, moeten alle deelnemers en medewerkers een verplichte coronatest ondergaan in het tijdelijke testcentrum in Trax en moet de start- en aankomstzone volledig afgebakend zijn.

De wedstrijd gaat net zoals vorig jaar van start in Hooglede, al wijkt de organisatie uit naar domein De Vossenberg. Daar heeft het alle ruimte om alles coronaveilig te laten verlopen. Er zullen in totaal 25 ploegen deelnemen, goed voor zo’n 175 renners. “We kregen maar liefst 41 aanvragen binnen, waardoor we 16 ploegen hebben moeten weigeren”, zegt organisator Rino Vandromme. “Ik vond het heel spijtig om te doen, maar we mogen nu eenmaal maar zoveel ploegen aan de start brengen. Maar het is voor ons vooral een opluchting dat onze wedstrijd mag plaatsvinden. We zijn onze sponsors alvast heel dankbaar, want zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest.”

De wielerliefhebbers mogen dus niet aanwezig zijn op de wedstrijd, maar kunnen deze jubileumeditie van de GP Monseré live volgen op televisie via Sporza en Eurosport. De editie van vorig jaar – de wedstrijd kon nog net plaatsvinden voor de eerste lockdown – werd gewonnen door Fabio Jakobsen. De Nederlander van Deceuninck-Quick-Step zal er dit jaar niet bij zijn, want hij herstelt nog steeds van de doodsmak die hij op 5 augustus maakte in de Ronde van Polen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.