https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Erwin Borgonjon, (ex-)trainer van Tim Merlier en Mauri Vansevenant

Tim Merlier© BELGA
Tim Merlier© BELGA
Tom Vandenbussche

Tim Merlier (28) won dinsdag Le Samyn. De Wortegemnaar van Alpecin-Fenix wordt getraind door Erwin Borgonjon, ook de man achter Shari Bossuyt en tot vorige zomer ook de trainer van Mauri Vansevenant. Wij stelden Borgonjon vijf vragen.

1. Nadat hij deze winter door corona geveld werd, won Tim Merlier dinsdag Le Samyn. Een verrassing voor jou?

“Het was koffiedik kijken. Op training ging het goed, maar Tim (foto) had weinig wedstrijdritme. We hadden wel gepiekt naar het voorjaar, wat vanuit de ploeg ook gevraagd was. Alleen krijg je topvorm niet op bestelling. Mooi, hé. De manier waarop ook. Tim heeft de zege niet gestolen, want hij heeft meegekoerst. Ik ben heel tevreden.”

2. Ook zijn sprint was indrukwekkend.

“Zo’n sprint bergop ligt hem perfect. Massasprints met weinig omwentelingen zijn zo’n beetje zijn handelsmerk geworden.”

3. Vorig jaar zagen we hem al mooie dingen doen in Kuurne-Brussel-Kuurne en Brugge-De Panne. Wat mogen we dit voorjaar nog van hem verwachten?

“De klassiekers net onder de top, zoals Dwars door Vlaanderen, zou hij al moeten aankunnen. Le Samyn is de voorbije jaren toch serieus in aanzien gestegen. Dit was niet zomaar winst in een koersje.”

4. Waar liggen volgens jou de limieten van de renner Tim Merlier?

“Onlangs vroeg iemand me of Tim een rit in de Tour kan winnen? Ja, dat kan, als hij in topvorm aan de start verschijnt, want hij is één van de snelsten van het pak. We doen het stap per stap. Elk jaar wordt zijn motor iets groter. Over twee, drie jaar zal hij op zijn best zijn. Ik spreek niet over de Ronde van Vlaanderen, maar wie weet kan hij in Parijs-Roubaix ver komen. Top tien in die klassieker zou al schitterend zijn.”

5. Jouw ex-poulain, Mauri Vansevenant, werd derde in de Trofeo Laigueglia na Bauke Mollema en Egan Bernal.

“Voor mij totaal geen verrassing. Mauri’s marge is zo groot, net als zijn nuchterheid. Hij kan alles goed relativeren. Hij zal nog stappen zetten. Dan zullen de mensen weer verwonderd zijn, maar eigenlijk zal het de logica zelve zijn.” (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten