Ben Tulett snelt naar eerste profzege in koninginnenrit Coppi e Bartali

© (Foto Unsplash)

Ben Tulett (INEOS Grenadiers) heeft donderdag de koninginnenrit in de Coppi e Bartali (cat. 2.1) gewonnen. De Brit haalde het na 147 kilometer in San Marino voor zijn Ierse ploegmaat Eddie Dunbar en de Zwitser Marc Hirschi. Dunbar behoudt zijn leiderstrui.

Net zoals woensdag kon Mathieu van der Poel zich niet bedwingen onderweg en trok hij op avontuur, deze keer al in de vroege vlucht. Hij kreeg Rémi Cavagna, Antonio Tiberi en Frederik Wandahl met zich mee. Het peloton zag dat liever niet gebeuren en bracht het groepje terug.

Het sein voor zeven anderen om er op uit te trekken. Tony Gallopin, Andrea Garosio, James Shaw, Mattia Cattaneo, Oscar Riesebeek, Mason Hollyman en Edgar Andres Pinzon kregen onderweg nog het gezelschap van Alessandro Monaco, Antonio Nibali, Edoardo Zardini en Luca Covili

Op het lastige slotcircuit, met telkens de klim naar Serravalle, 5,7 kilometer aan 7 procent, zakte de voorsprong van de koplopers snel, ook het peloton dunde uit. Op 10 kilometer van de finish werden de laatste vluchters gegrepen, waarna de finale losbarstte.

Op de slotklim viel Marc Hirschi als eerste aan. Hij pakte snel een handvol seconden, maar Eddie Dunbar, Ben Tulett en Simon Carr maakten nog de oversteek naar de Zwitser. Tulett en Dunbar speelden het ploegenspel, toen Tulett aanviel, hield de Ier de benen stil en de anderen hadden niets meer in de tank. De zege voor de Brit dus, zijn eerste profzege op 20-jarige leeftijd. Cian Uijtdebroeks eindigde als zevende. Dunbar blijft leider.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.