Organisatoren Oxyclean Classic Brugge – De Panne stellen trofeeën voor

vnlr: Christophe Debusschere (fin. Manager Oxyclean) – Stéphane Buyens (schepen van sport De Panne) – Bruno Dequeecker (voorzitter K.V.C. De Panne Sportief – Yvan Berquin (algemeen manager K.V.C. De Panne Sportief)©Myriam Van den Putte MVQ
vnlr: Christophe Debusschere (fin. Manager Oxyclean) – Stéphane Buyens (schepen van sport De Panne) – Bruno Dequeecker (voorzitter K.V.C. De Panne Sportief – Yvan Berquin (algemeen manager K.V.C. De Panne Sportief)©Myriam Van den Putte MVQ
Redactie KW

Vrijdagnamiddag stelden Bram Degrieck, burgemeester van De Panne en schepen van Sport Stéphane Buyens samen met de organisatie van de wielerklassieker Oxyclean Classis Brugge-De Panne de trofeeën voor die op 24 en 25 maart van eigenaar zullen veranderen.

Naar jaarlijkse traditie zijn de trofeeën opnieuw het werk van de Oostduinkerkse kunstenaar Fernand Vanderplancke. Al meer dan 20 jaar slaagt Fernand erin om elk jaar een nieuwe originele creatie rond hetzelfde thema te brengen waarin de fiets altijd herkenbaar is. In deze unieke voorjaarsklassieker krijgen zowel mannen als vrouwen elk hun wedstrijddag. Maar Fernand maakte een ‘unisex’-trofee die zowel de winnaar van de dames- als van de herenwedstrijd krijgt.

Eerbetoon

Als eerbetoon aan Bernard Van de Kerckhove, de overleden profwielrenner en organisator van de Driedaagse De Panne-Koksijde is er ook een trofee voor de beste jongere in de categorie U23.

Bruno Dequeecxker (Koninklijk Veloclub De Panne Sportief): “Ondanks de coronasituatie zijn we bijzonder trots dat we zo’n massa topsprinters aan de start krijgen! Het gaat echt om de besten ter wereld. En ook bij de dames zijn we verwend! Om maar enkele namen te noemen: ik denk aan Sam Bennett en Hodeg Chagui van Deceuninck – Quickstep, aan wereldkampîoen sprint Elia Viviani ? Tim Merlier, Lawrence Naessen, Nathan Van Hooydonck, Timmothy Dupont, André Greipel… En Mathieu van der Poel staat op de reservelijst! Bij de dames is er Lotte Kopecki, Kirsten Wild, Lorena Wiebes en voor Jolien D’Hoore wordt het haar afscheidstournee!”

Dankbaar

“Als organisatie K.V.C. De Panne Sportief zijn we de medewerkers en de technische ploegen bijzonder dankbaar voor het vertrouwen”, zegt Bruno Dequeecker. “Hierbij wil ik vooral ook Yvan Berquin en Christophe Debusschere bedanken voor het geleverde werk, maar ook de politici van onze gemeente.”

Schepen Stéphhane Buyens benadrukt: “Ik roep alle wielerliefhebbers en supporters op om thuis te kijken naar de wedstrijd. Ze wordt uitgezonden op Sporza en Eurosport. Uit solidariteit met het publiek dat niet wordt toegelaten zal ook het gemeentebestuur niet aanwezig zijn op de protocollen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten