Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op elite zonder contract Gianni Marchand, nieuweling Laurens Vandaele uit Hooglede en onze “buitenlandse” beloften Jordi Warlop, Arjen Livyns en Nicolas Sessler. Waarom? Dat lees je hieronder.

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Gianni Marchand

1
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Elite zonder contract Gianni Marchand (25) uit Aartrijke neemt zondag deel aan de Ardense Pijl. De kersverse renner van het continentale Cibel-Cebon wil zich op Ardense wegen tonen en lijkt daar ook toe in staat. De voorbije maanden liet de laatbloeier immers heel mooie dingen zien. Met eind deze maand ook nog de Ronde van België tussen de profs in het verschiet staat Gianni voor enkele mooie en vooral boeiende weken in zijn ontwikkeling als renner.

Laurens Vandaele

2
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Nieuweling Laurens Vandaele (15) uit Hooglede kan zichzelf zondag opvolgen als provinciaal kampioen op de weg. Zondag strijden de nieuwelingen in Schuiferskapelle immers voor West-Vlaams goud en de snelle man van de Jonge Renners Roeselare wordt bij de eerstejaars als topfavoriet naar voren geschoven. Vorig jaar was Laurens ook al de beste op het PK op de weg voor 14-jarige aspiranten in Waardamme. Opmerkelijk: als Laurens zondag wint, treedt hij in het spoor van oudere broer Gregory. Die werd in 2009 immers West-Vlaams kampioen op de weg bij de tweedejaarsnieuwelingen.

Truien in het buitenland ?

3
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© Marc Van Hecke
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Belofte Nicolas Sessler (22) uit Rekkem greep gisteren de leiding in het bergklassement in de tweede rit van de Vuelta a Bidasoa. De Braziliaanse West-Vlaming kwam als eerste boven op de Alto de Jaizkibel, de befaamse col uit de Clasica San Sebastian. In het algemene klassement staat Nicolas momenteel op de zesde plaats. Zijn ploegmaat uit Kerkhove, ArjenLivyns (21), is achtste. Met nog twee loodzware etappes door Spaans Baskenland op het programma is alles nog mogelijk.

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Ook in Bretagne maken we nog kans op eindwinst. In de Essor Breton eindigde Jordi Warlop (19) uit Stuivekenskerke immers op de tweede plaats in een kopgroep van zes. Met een ploegentijdrit op het programma, morgenochtend, moet EFC-Etixx in staat geacht worden om voor eindwinst mee te dingen. Vorig jaar eindigde het als tweede in de rit tegen de klok en kon Jordi, eerstejaars, na afloop van de vierdaagse pronken met een knappe zevende plaats. Benieuwd wat het nu wordt…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.