Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Stijn Moerman en Tom Vandenbussche

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op junior Wesley Vercamst, belofte Benjamin Declercq en elite zonder contract Jo Maes. Waarom? Dat lees je hieronder.

Jochen Deweer

1
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Eliterenner zonder contract Jochen Deweer (25) uit Harelbeke rijdt morgen met de Driebergenprijs in Stasegem een belangrijke interclub voor eigen volk. De kersverse aanwinst van Dovy Keukens-FCC is uitstekend aan het seizoen begonnen. Na een 7de plaats op het clubkampioenschap in Meulebeke vervolgde hij met ereplaatsen in Ichtegem (7de), Haringe (2de), Handzame Challenge (3de), Bellegem (7de), Slypskapelle (2de) en Anzegem (9de). In de Driebergenprijs mikt Jochen, die over enkele sterke ploegmaats beschikt, opnieuw op een mooi resultaat. En waarom niet eens een overwinning? Het zou mooi staan op het palmares van de gewezen eindlaureaat van WestSprint, hét regelmatigheidsklassement van onze krant dat de beste jeugdrenners van de provincie bekroont.

Kenny Molly

2
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Tweedejaarsbelofte Kenny Molly (19) uit Wulvergem verschijnt morgen aan de start van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Voor de renner van het continentale Klein Constantia, de satellietploeg van Etixx-Quick.Step, wordt het zijn eerste wedstrijd van het seizoen op Belgische bodem en meteen ook zijn eerste doel van 2016. Roderen deed Kenny, die deze winter in Calpe trainde, in twee Portugese rittenkoersen, twee Italiaanse eendagskoersen en het driedaagse Circuit des Ardennes in Frankrijk. In Portugal hielp hij ploegmaat Enric Mas mee aan de eindzege, in de Italië kwam hij ten val en in de Franse Ardennen bemachtigde de zoon van Johan zijn eerste top 20 tussen de profs.

Jens Vancauwenberghe

3
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

De 13-jarige aspirant Jens Vancauwenberghe (13) uit Bellegem is aan zijn tweede seizoen als wielrenner bezig. Vroeger speelde Jens voetbal bij KV Kortrijk en Moeskroen, maar op een bepaald moment was hij die sport moe en wilde beginnen te koersen. Eerst stond zijn vader Gunther, die nochtans zelf acht jaar koerste, niet achter dat idee, maar mama Cindy Bekaert zorgde ervoor dat het licht wel op groen kwam te staan. Jens viel niet uit de toon en won in zijn eerste campagne drie wedstrijden. Dit seizoen is het jonge talent van Meubelen Gaverzicht-Glascentra meteen uitstekend op dreef: hij won zijn eerste twee wedstrijden in Hamme en Ingelmunster en verschijnt dit weekend voor eigen volk aan de start van zijn derde koers. Een drie op drie voor eigen volk, het zou zomaar kunnen…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.