Oliver Naesen had liever een zwaardere koers gezien

Oliver Naesen (AG2R Citroen Team)©DIRK WAEM BELGA
Oliver Naesen (AG2R Citroen Team)©DIRK WAEM BELGA

Greg Van Avermaet beëindigde de Omloop Het Nieuwsblad zaterdag als 33e. Zijn medekopman bij AG2R Citroën, Oostendenaar Oliver Naesen, moest tevreden zijn met een 19e plaats. Net iets te weinig voor mannen die normaal gesproken aanspraak maakten op de eindzege.

Na afloop verklaarde het duo dat de openingsklassieker voor hen net iets zwaarder had mogen zijn, zodat een groepssprint niet zou bepalen wie de zege mocht opeisen.

“Geen gepast antwoord in huis”

“Misschien was deze koers wel net niet zwaar genoeg om het verschil te maken”, analyseerde Van Avermaet. “De weersomstandigheden waren te goed. De koers brak open ter hoogte van de Molenberg en daar zat ik heel goed. We reden van daaruit weg met een heel mooie groep waar echt wel een pak favorieten in zaten. Toen Julian Alaphilippe ging aanvallen, had ik geen gepast antwoord in huis. Het duurde ook een tijdje voordat de achtervolging georganiseerd op gang werd gebracht. De aanval van de wereldkampioen was redelijk indrukwekkend, maar daardoor nekte hij wel mijn koers. Ik wou met ons groepje naar de eindmeet rijden. Met zo’n peloton naar de finish trekken was niet mijn dada.”

Ook Oliver Naesen kon zich niet echt profileren in deze misschien wel atypische openingsklassieker. ” Door tegenwind in de finale is het logisch dat je met een pak renners naar Ninove bolt”, verduidelijkte Oliver Naesen. “Op de Bosberg zat ik heel goed vooraan maar daar gingen Kasper Asgreen en Julian Alaphilippe zich plots op kop van de groep zetten. En dan weet je wel hoe laat het is. Zij hadden hun rappe man Davide Ballerini mee. In een strak tempo ging het daarop naar Ninove en de rest ken je.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.