Nikolas Maes rijdt straks de Ronde van Spanje

© BELGA
Redactie KW

Etixx-Quick Step heeft woensdag zijn team voor de komende Vuelta, die zaterdag begint, bekendgemaakt. Met Iljo Keisse, Otegemnaar Nikolas Maes en Pieter Serry zitten er drie Belgen in de selectie.

De selectie van Etixx-Quick Step lijkt zich vooral te richten op ontsnappingen. De ploeg die in Puerto Banus aan de start verschijnt, telt voornamelijk vrijbuiters. Naast Nikolas Maes, Iljo Keisse en Pieter Serry bestaat de selectie van Rik Van Slycke uit de Spanjaarden Carlos Verona en David de la Cruz, de Italiaan Gianluca Brambilla, de Slovaak Martin Velits, de Fransman Maxime Bouet en de Nederlandse kampioen Niki Terpstra.

“We hebben een mooi team, een mix van ervaren rijders en jonge renners”, aldus sportdirecteur Rik Van Slycke. “Ons doel is om zo vaak mogelijk mee te zijn in de ontsnappingen. We gaan proberen ons best te doen in elke wedstrijdsituatie. In de Vuelta kan elke dag onverwachte wendingen geven. We bekijken het dag per dag en we zien wel welke mogelijkheden er komen.”

De Ronde van Spanje start zaterdag met een ploegentijdrit van 7,4 kilometer.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten