Niet voor doetjes: mountainbiker uit Izegem toont blessures na val in prikkeldraad

Redactie KW

Niki Devoldere kwam afgelopen weekend ten val tijdens de tweede etappe van de Luxemburg Cycling and Mountainbike tour.

Zonder de val zou de atleet vermoedelijk aan de leiding gekomen zijn. Dubbele pech dus…

Niki Devoldere nam deel aan de Luxemburg Cycling and Mountainbike Tour in Houffalize met Team Bikesensation. Het team had een huisje gehuurd in Achouffe en de gezinnen waren mee. Bovendien was het weer zomers, dus leek alles uit te draaien op een heerlijk weekend, met de nodig inspanning én ontspanning.

Niet voor doetjes: mountainbiker uit Izegem toont blessures na val in prikkeldraad

Het draaide helaas wat anders uit. “Ik had van deze wedstrijd zeker geen hoofddoel gemaakt, maar ik had toch wel serieus getraind om deze wedstrijd toch te kunnen afwerken”, vertelt Niki. “Want wat op het programma stond was niet mals.”

De atleet was ingeschreven voor de combiformule. Dat omvatte 190 km op de weg op dag 1, 101 km mountainbike op dag 2, 150 km op de weg op dag 3 en tenslotte nog eens 90 km mountainbike. “Vooral de eerste dag boezemde me toch wat angst in”, vertelt Niki. “Ook omdat je op de koersfiets toch ook een beetje afhankelijk bent van het niveau van de anderen en het was niet aan te raden om op de Luxemburgse wegen alleen te vallen.”

Niet voor doetjes: mountainbiker uit Izegem toont blessures na val in prikkeldraad

Na de eerste dag, stond Niki tweede in het combiklassement en dag twee vatte hij aan met een goed gevoel. Na enkele kilometers vond de renner z’n goeie ritme en kwam hij zowaar aan de leiding in het klassement. “Helaas ging het net over halfweg, na 53 km, verkeerd”, doet Niki het verhaal. Hij kwam heel zwaar ten val. “Ik ben aan hoge snelheid op een rechte afdaling door een overhellende haag uit evenwicht gebracht en ben dwars door die haag en prikkeldraad gevlogen. Vol snijwonden en met een pijnlijke rug werd ik afgevoerd en was mijn weekend over.”

Gelukkig bleek in het ziekenhuis allemaal al bij al mee te vallen. Geen breuken, en de wonden (die vooral snijwonden zijn) leken ook veel rapper te gaan genezen dan traditionele schaafwonden. “Ik hoop dus toch zo snel mogelijk de trainingen te kunnen hervatten zodat ik deze conditie toch nog wat kan gebruiken, want ik was duidelijk eindelijk terug op goede weg”, besluit Niki.

(ND/FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.