Lotto-Soudal komt met vertrouwen én met kopman Jens Debusschere aan de start

© BELGA
Redactie KW

Belgisch kampioen Jens Debusschere wordt woensdag bij Lotto-Soudal uitgespeeld als kopman in de zeventigste editie van Dwars door Vlaanderen (1.BC).

Daarnaast trok de Belgische WorldTour-formatie met onder meer Tiesj Benoot, Stig Broeckx en Sean De Bie de kaart van de jeugd. “Deze drie renners maakten de laatste weken ongelooflijk veel progressie. Zij hebben in dit soort koersen al meermaals laten zien dat ze het aankunnen en meer zelfs, dat ze een bepalende rol kunnen spelen als het moet”, verduidelijkte Bart Leysen.

“We starten met Jens Debusschere als kopman. Hij won al een rit in Tirreno-Adriatico en trainde de afgelopen dagen op het parcours van Dwars door Vlaanderen. Hij is dus op en top gemotiveerd om daar te schitteren. Bovendien is de vormcurve van Debusschere enorm omhoog gegaan en zette hij meer dan een stap voorwaarts in vergelijking met vorig seizoen. Hij manifesteert zich steeds weer en daarom ook krijgt hij morgen/woensdag een beschermde rol. Voor de rest start ook Pim Ligthart, een man die dit seizoen al tweemaal het zegegebaar mocht maken. Naast de jonge garde kunnen we nog terugvallen op mannen als Gert Dockx, Lars Ytting Bak en Vegard Breen. Ik vertrek woensdag alvast met een goed gevoel naar de start in Roeselare. De wedstrijd zal volgens mij openbreken op de Eikenberg. Daar wordt de basis van een latere overwinning gelegd.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.