Le Tour de Pong (6) – maandag 9 juli: “Keelpijn, maar niets ernstigs”

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

© BELGA

Vandaag iets minder goed nieuws, want gisterenavond ben ik met pijn in de keel gaan slapen. Vanochtend heeft de ploegdokter meteen antibiotica voor drie dagen voorgeschreven. Aan de andere kant: ik heb er niet echt last van. Bij het slikken voel ik het natuurlijk wel, maar voor de rest lukt het wel. De oorzaak? Ik vermoed de airco. De voorbije dagen stond die overal volle bak door de enorme hitte. Maar normaal zou ik er snel vanaf moeten zijn.”

Le Tour de Pong (6) - maandag 9 juli:

“In de ploegentijdrit zijn we vandaag als voorlaatste geëindigd. Ik weet het, dat klinkt niet echt positief. Maar op zich heeft onze kopman, Guillaume Martin, niet zoveel tijd verloren. De ploegentijdrit is niet de specialiteit van onze ploeg, maar uiteindelijk hebben we het nog zo slecht niet gedaan. Bovendien verloren we Guillaume door een schakelprobleem op de top van die klim. Zelf voelde ik me tot kilometer 15 à 16 goed, maar door last aan mijn achterste verzuurde ik daarna helemaal. Ik zit iets te hoog op de nieuwe tijdritfiets, die ik nog maar een week heb.”

Le Tour de Pong (6) - maandag 9 juli:
© BELGA

“Uieindelijk hebben we een relatief makkelijke dag achter de dag. En wat die keel betreft: het zijn de longen niet, dat zou het een stuk moeilijker maken. Ik zal er in principe niet te veel last van hebben. En onze ploegdokter zei: meestal kom je zulke dingen tegen als je in vorm bent en het meest kwetsbaar bent. Dus zou ik zeggen: op naar de volgende!”

Le Tour de Pong (6) - maandag 9 juli:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.