Le Tour de Pong (3) – vrijdag 6 juli: “Geen Rode Duivels voor mij”

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

© BELGA

“Ik kom net van de massagetafel. Ik heb dat toch wel graag en heb het ook nodig. Al van jongs af, waarschijnlijk omdat ik een sprinter ben. Meer stramme spieren, hé. Er zit redelijk wat druk op mijn spieren. Maar de benen voelen goed. Eigenlijk voelen ze al een hele tijd goed aan. De Tour mag beginnen voor mij.”

https://www.youtube.com/watch?v=nkqXBLw5Hwg

“In de eerste rit morgen verwacht ik controle door de sprintersploegen. Er zijn toch heel wat teams die er belang bij hebben om de etappe op een massasprint te doen eindigen, dus zie ik niet in hoe er een ander scenario kan zijn. In de slotkilometers zal het gokken zijn voor mij. Het zal van wiel naar wiel kruipen zijn en hopelijk krijg ik het goede wiel te pakken. Vandaag hebben we met de ploegmaats nog wat losgereden en een terrasje gedaan. Meer hoefde niet meer. Daarna ben ik ook nog bij de osteopaat langsgeweest. Preventief.”

Le Tour de Pong (3) - vrijdag 6 juli:
© BELGA

“Intussen houd ik natuurlijk ook contact met het thuisfront. Met mijn vriendin Cindy houd ik in de mate van het mogelijke contact via Facetime, eenmaal ze gedaan is met werken. Meestal hebben we het over ons dochtertje, Marilyn, iets meer dan een jaar oud. Het gaat heel goed met haar, al denk ik niet dat ze er veel last van heeft dat ik weg ben. Ze beseft het nog niet echt, hé. Maar volgende week zondag, met de kasseienrit naar Roubaix, komt Cindy sowieso eens langs. In Parijs ook en misschien tussendoor ook nog, maar dat hangt af van wanneer ze verlof kan krijgen.”

Le Tour de Pong (3) - vrijdag 6 juli:

“Het is nu de derde dag op Franse bodem en dus lig ik ook al drie dagen op de kamer met mijn ploegmaat en trainingsmakker Guillaume Van Keirsbulck. Vandaag heb ik Guillaume bijna doodgeslagen. (Guillaume pikt in: “Ja, ik heb hem vandaag geklopt in de sprint”) Het klopt wat hij zegt. Maar wat wil je ook? Iemand van 90 kg tegen iemand van 70 kg in een sprint bergaf? Enfin, we hebben eens gesprint op training, dat kan geen kwaad. En ja, Guillaume zou nog niet zo’n slechte spurter zijn, mocht hij echt durven en er zich specifiek op toeleggen.”

“Hier in Frankrijk heb ik ook niet veel last van het WK voetbal. Ploegmaats Martin en Offredo zaten daarnet wel naar de match van Frankrijk te kijken, maar ik zal straks zeker niet naar België-Brazilië kijken. Het interesseert me gewoon niet. En Guillaume ook niet. Op naar morgen!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.