Le Tour de Pong (2) – donderdag 5 juli: een lange, vermoeiende dag

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf. Vandaag, donderdag 5 juli, stonden heel wat verplichte nummertjes op het programma.

© BELGA

“De Tour begint pas zaterdag, maar vandaag was het al een lange, vermoeiende dag. Het was druk, écht druk. (lacht)Al om zeven uur moesten we uit ons bed voor een aangekondigde bloedcontrole. Na het ontbijt zijn we vervolgens om kwart voor negen kunnen vertrekken voor een training van ongeveer twee uur op het parcours van de ploegentijdrit in Chôlet. We hebben met de ploeg ook een beetje rondgedraaid. Het is een mooie omloop. Redelijk op en neer en niet al te veel draaien en keren.”

https://www.youtube.com/watch?v=E1riOmCCp2Q

“Rond de middag waren we weer in het hotel, hebben we ons kunnen wassen en zijn we meteen naar de persconferentie van onze ploeg vertrokken. Ik heb redelijk wat vragen gekregen, individueel dan toch. Van de Belgische journalisten, onder wie West-Vlaming Nico Dick, en zelfs van één Franstalige journalist. Het was al half drie toen we in het hotel waren en konden middageten.”

Le Tour de Pong (2) - donderdag 5 juli: een lange, vermoeiende dag

Le Tour de Pong (2) - donderdag 5 juli: een lange, vermoeiende dag

Le Tour de Pong (2) - donderdag 5 juli: een lange, vermoeiende dag

“Daarna hebben we met de auto een stuk van het parcours van de tweede rit op zondag gedaan, omdat we eerst naar een verplichte fotoshoot en daarna naar een meeting van de UCI over de veiligheidsregels moesten. Na afloop daarvan stond de ploegenpresentatie op het programma. Waar? (grijnst) Goeie vraag. Ik zou het eens moeten vragen. We hebben de hele dag van hier naar daar moeten rijden, op den duur weet je zelf ook niet meer waar je precies bent geweest.”

https://www.youtube.com/watch?v=ffhBZvqBzWw
Le Tour de Pong (2) - donderdag 5 juli: een lange, vermoeiende dag

“Nu zijn we met de bus op de terugweg naar het hotel, waar we meteen aan tafel zullen gaan. Daarna zal ik vlug mijn bedje opzoeken. Het was een lange, vermoeiende dag. Morgen zal grotendeels uit rusten bestaan. Ik geloof niet dat er veel speciaals op de planning staat. Op naar zaterdag!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.