Le Tour de Pong (14) – dinsdag 17 juli: “28 seconden overschot op de tijdslimiet”

© BELGA
Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Ik heb niet zo’n goede dag achter de rug. Op de tweede col van de dag, die van elf kilometer (de Col de la Croix Fry, red.) zag ik Kittel lossen en heb ik me ook aan kant gezet. Maar dat was eigenlijk te vroeg. In de afdaling en de vallei had ik gedacht te kunnen terugkomen, maar we bleven op één minuut steken.”

“Op het vlakke was het uiteindelijk een hele dag volle bak rijden. Op de laatste col besefte ik dat het nipt zou worden om binnen tijd aan te komen en heb ik er echt alles aan gedaan om de schade te beperken. De anderen in mijn groep waren er precies nog redelijk gerust in of beschikten niet over de juiste info, maar mijn inschatting was juist. Aan de finish hadden we 28 seconden overschot op de tijdslimiet. En dan hebben we de laatste afdaling en de slotkilometers vals plat echt gas gegeven.”

Le Tour de Pong (14) - dinsdag 17 juli:

“Ook ploegmaat Guillaume (Van Keirsbulck, red.) eindigde in mijn groep. Hij was nog eerder gelost, samen met Groenewegen en twee ploegmaats van de Nederlander. Thomas De Gendt zat op een bepaald moment ook bij ons, maar hij is op de volgende klim weggereden. Blijkbaar had ook hij de rustdag niet zo goed verteerd. Bergop heb ik voortdurend 300 tot 320 watt getrapt en in de vallei hebben we altijd volle bak gereden.”

Ik weet niet waarom ik zo’n slechte dag had. Misschien ben ik in de kasseienrit wel heel diep gegaan voor die ereplaats en kwam de rustdag daarna niet op het juiste moment. Maar nu – ik lig op de massagetafel – voel ik me zeker niet leeg of volledig kapot. Het was natuurlijk wel een heel lastige rit, hé. Ik geloof dat ik ongeveer 280 watt normalized power heb getrapt. Dat is echt veel voor iemand met mijn gewicht. Maar goed, dit kan gebeuren. Morgen is er een andere dag en als ik mijn normale niveau haal, moet ik makkelijker kunnen overleven.”

Le Tour de Pong (14) - dinsdag 17 juli:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.