Le Tour de Pong (11) – zaterdag 14 juli: “Vriendin en dochtertje morgen op bezoek!”

© BELGA
Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Vandaag was het redelijk vroeg aankomst en maar een korte verplaatsing naar ons hotel in Amiens. Altijd leuk om ‘s avonds eens wat meer tijd te hebben. Morgen is de start van de rit ook in Amiens. Ideaal. Morgen na de rit vliegen we wel nog naar Annecy voor de eerste rustdag.”

Over de sprint vandaag: ik zat inderdaad goed geplaatst, maar toen ik in de laatste bocht in het wiel van Sagan zat, kwamen mijn ploegmaats over me en moest ik een beetje inhouden. Toen was het om zeep, want ik was het wiel van Sagan kwijt en langs de andere kant kwam er een hele golf over. Ik kon niet aanpikken en weg was de ereplaats.”

Le Tour de Pong (11) - zaterdag 14 juli:
© BELGA

Maar het positieve nieuws is dat ik me vandaag veel beter voelde. Mijn keelpijn is nog niet volledig verdwenen, maar het gaat stukken beter met me. Daar kan ik alleen maar tevreden mee zijn. Nadat ik jou gisterenavond had gehoord, heb ik nog amper iets kunnen eten. Maar de antiobiotica doet dus wel degelijk zijn werk, alleen heeft het wat langer geduurd dan verwacht.”

Morgen wacht de fameuze rit over de kasseien van Paris-Roubaix. Het zal echt een rare koers zijn, denk ik. De eerste kasseistrook komt er al redelijk vroeg en dus denk ik dat er geen vroege vlucht zal kunnen vertrekken. De koers zal al meteen openbreken, verwacht ik. Bij onze ploeg zal het zaak zijn om kopman Martin te beschermen. Ik denk ook dat Guillaume (Van Keirsbulck, red.) een vrije rol zal krijgen. En ik ga ervan uit dat ik ook heel lang kan meegaan. Veel zal afhangen van pech, maar ik denk dat er wel wat mogelijk is.”

“Zelf heb ik Paris-Roubaix nog nooit gereden bij de profs. Maar de week voor de Tour heb ik met Guillaume het volledige parcours verkend. Hij kent het uit zijn hoofd, dus denk ik dat ik dicht bij hem zal blijven. Bij de beloften heb ik trouwens wel al Paris-Roubaix gereden. Eén strook ken ik uit de Vierdaagse van Duinkerke. En Mons-en-Pévèle ken ik uit het Circuit du Pévèle, een klassieker bij de beloften. Ik kijk ernaar uit, want vriendin Cindy en dochtertje Marilyn komen ook op bezoek. Naar de start in Arras en de aankomst in Roubaix. Lang zullen we elkaar niet zien, maar ik zal heel blij zijn dat ik ze na bijna twee weken nog eens zal zien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.