Kortrijk Koerse pakt uit met nieuwe sponsor en Kortrijkzanenkoers voor duo’s

Op de foto zien we v.l.n.r. Kristof Vanfleteren, Kevin Walker, Alexander Lemayeur, Germain Van Wietendaele, Anthony Tombeur, Nicolas De Muynck, Michel De Clerck en Benoit Ockier. Jean-Louis Vandamme ontbreekt. © foto KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Voor de 84ste editie van Konvert Kortrijk Koerse heeft het bestuur twee nieuwe dingen in petto: een Kortrijkzanenkoers voor duo’s en met Beobank een nieuwe hoofdsponsor.

“Een viertal jaar geleden waren we bij de eersten om een parochianenkoers te organiseren. Veel organisaties in de regio hebben dat overgenomen”, zegt verantwoordelijke Benoit Ockier. “Ons bestuur vond het tijd om met iets anders uit te pakken: met name een duokoers. Dat kan gaan van vrienden en familie of gelegenheidsteams tot collega’s, wielerliefhebberclubs en vader en zoon of moeder en dochter.”

Divers deelnemersveld

Voor de wedstrijd moet elke deelnemer minstens 21 jaar zijn. Samen moeten ze minstens 70 jaar zijn. Het onderlinge leeftijdsverschil van de duo’s moet minstens 10 jaar bedragen, tenzij beiden meer dan 40 zijn. “Met die leeftijdsverschillen willen we een zeer divers deelnemersveld samen krijgen. We mikken op 25 duo’s. Ze moeten ook een zelfde t-shirt aanhebben, hetzij zelfgemaakt of met een origineel logo of nog iets anders.”

Wielermilieu

Beobank Kortrijk wordt de nieuwe hoofdsponsor. “We zijn als sponsor al erg actief in het wielermilieu. We hebben zelfs een vrouwenteam”, zegt Kevin Walker, directeur Zelfstandigen en ondernemingen van Beobank Regio Kortrijk. “Met ons kantoor op de Veemarkt willen we nog meer in Kortrijk aanwezig zijn. Kortrijk Koerse is op en top Kortrijk. Dat is de voornaamste reden dat we mee op de kar springen.”

(Peter van Herzeele/foto KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier