Joyce Vanderbeken wint manche Toi Toi Cup in Tsjechië

Joyce Vanderbeken wint in Tsjechië. © gf
Redactie KW

In het Tsjechische Ji?ín vond zaterdag de vijfde manche van de Toi Toi Cup plaats. Daarin behaalde Joyce Vanderbeken uit Zwevegem haar eerste overwinning van het veldritseizoen.

Joyce Vanderbeken (36) won na ruim 44 minuten crossen deze manche van het Tsjechische veldritklassement met 25 seconden voorsprong op de Française Anaïs Morichon. Een goede minuut later legde de Tsjechische Karla Stepanova beslag op de derde plaats. “Ik kende nochtans een slechte start, waardoor ik pas als negende van de tien deelneemsters het veld indook”, aldus de Zwevegemse. “Gelukkig kon ik daarna snel opschuiven en zat ik na het einde van de openingsronde bij de eerste drie. De Française bleef uiteindelijk het langst in mijn spoor, maar op iets meer dan drie ronden van het einde moest ook zij de rol lossen en was de zege binnen.”

Het is de twaalfde overwinning uit haar carrière en de Zwevegemse van Bike Advice-Itaf hoopt er daar de komende jaren nog enkele aan toe te voegen. “Ik doe het nog altijd enorm graag en ben dus niet van plan om er al mee te stoppen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier