Nederlander Renzo Moretti wint met krachtspurt in Sint-Denijs

Renzo Moretti behaalde in de Zwevegemse deelgemeente zijn eerste seizoenzege. © (Foto VW)
Redactie KW

Naar Sint-Denijs afgezakt om nog een late voltreffer toe te voegen aan het palmares lukte onze nieuwelingen niet. De oplopende aankomststrook aan de wijk Dries bleek geschikt terrein voor noorderbuur Renzo Moretti die vlot de massaspurt naar zijn hand wist te zetten.

Speaker Pol Carbon mocht 74 nieuwelingen op pad sturen in de door KWC De Sportvrienden georganiseerde GP Frank Waffelaert.

Ontsnapt tijdens de tweede van de acht af te leggen ronden bleef Victor Vaneeckhoutte twee ronden voorop. De Vichtenaar achtte het bij gebrek aan versterking nog te vroeg om alleen door te gaan. Het leverde hem wel winst in de bergprijs op. Met deze zekerheid staakte hij zijn inspanning met een hergroepering tot gevolg.

Na een adempauze ging Victor Vaneeckhoutte opnieuw zijn kans, gecounterd door ploegmakker Viggo Van Neste bleek dit een maat voor niets.

Er volgden nog tal van mislukte ontsnappingspogingen. Het strak tempo maakte ontsnappen echter onmogelijk. De 82 km werden tegen een uurgemiddelde van ruim veertig afgehaspeld.

Na winnaar Renzo Moretti vervolledigden Axel Vandamme en Casper Vermeersch de top drie. (VW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.