https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Thuiszege voor Mathis Neirinck in Pittem

Wilco Vercruysse als enige deelnemer op het podium bij de 8-jarigen. © (Foto VW)
Redactie KW

In Pittem organiseerden de Flandriens van de Toekomst een eerste wielerbelevingsdag.

Nadat het jeugdwielrennen vorig jaar wegens de coronapandemie op non-actief stond waren de problemen ook dit voorjaar nog niet van de baan. Ook nu bleef de wielerjeugd voorlopig op zijn competitiehonger zitten.

Voor organisator Jelle Neirinck en zijn vrienden van de Flandriens van de Toekomst werd het dus uitkijken naar een geschikte datum in het najaar voor hun 1ste ‘Wielerbelevingsdag’ op het industriepark aan de Posterijlaan in Pittem.

“Zondag 3 oktober leek ons het geschiktst alternatief”, aldus Jelle Neirynck. “Er was natuurlijk de concurrentie met Parijs-Roubaix en de door regen geteisterde voormiddag. Voor Parijs-Roubaix hadden wij een groot scherm voorzien. Van de Helleklasieker hoefde niemand iets te missen.”

Op sportief vlak werd de Pittemse wielerdag toch een meevaller met de thuiszege van Mathis Neirinck bij de 11-jarigen.

De winnaars Tibo Baele en Hanne Van Dijk met Noa Fontaine (2de) en Briek Verfaille (3de).
De winnaars Tibo Baele en Hanne Van Dijk met Noa Fontaine (2de) en Briek Verfaille (3de). © (Foto VW)

Wilco Vercruysse, die als enige 8-jarige was komen opdagen, werd aan de 9-jarigen toegevoegd. Afscheiding kwam er niet. Tibo Baele haalde het in eigen Pittem in de spurt voor Noa Fontaine en Briek Verfaillie. Primus bij de meisjes werd Hanne Van Dijk.

Winnaar Wout Van Hoyweghen samen met Adamou Van Bossche en Willem Maris. Margaux Soetaert werd primus bij de meisjes.
Winnaar Wout Van Hoyweghen samen met Adamou Van Bossche en Willem Maris. Margaux Soetaert werd primus bij de meisjes. © (Foto VW)

De koers voor 10-jarigen werd in de spurt gewonnen door Wout Van Hoyweghen voor Adamou Van Bossche en Willem Maris beslecht. Margaux Soetaert loste haar favorietenrol bij de meisjes in.

Winnaar Mathis Neirinck samen met zijn naaste belagers Troy Trappeniers en Bas Cools. Roselie Sanders winnares bij de meisjes.
Winnaar Mathis Neirinck samen met zijn naaste belagers Troy Trappeniers en Bas Cools. Roselie Sanders winnares bij de meisjes. © (Foto VW)

Een gehalveerd peloton meldde zich voor de eindsprint bij de 11-jarigen. De in eigen Pittem aantredende Mathis Neirinck haalde voor Troy Trappeniers en Bas Cools. Voor de zoon van organisator Jelle Neirinck was het zijn derde seizoenzege. Rosalie Sanders won bij de meisjes.

Winnaar Daan Van Raemdonck samen met Liam Depoorter, Mathis Vandenheede en Nicole Van Sighem.
Winnaar Daan Van Raemdonck samen met Liam Depoorter, Mathis Vandenheede en Nicole Van Sighem. © (Foto VW)

Ontsnapt bij het ingaan van de slotronde haalde Daan Van Raemdonck het met kleine voorsprong bij de 12-jarigen. Liam Depoorter won de groepsspurt voor Mathis Vandenheede. Nederlands kampioene Nicole Van Sieghem maakte als winnares bij de meisjes deel uit van deze achtervolgende groep.

De top drie met Yasu Vervoort, Bas Vandenbulcke en Nicolas Plancke.
De top drie met Yasu Vervoort, Bas Vandenbulcke en Nicolas Plancke. © (Foto VW)

Halfweg koers ontsnapt haalde Yasu Vervoort het in de spurt voor medevluchter Bas Vandenbulcke bij de 13-jarigen. Op anderhalve minuut volgde het peloton. Nicolas Plancke haalde het voor de derde plaats.

Winnares Cara Vande Moortel deelde het podium met Kaylee Servranckx.
Winnares Cara Vande Moortel deelde het podium met Kaylee Servranckx. © (Foto VW)
Aaike De Buysser samen met Mateo Hens en Mika De Rocker.
Aaike De Buysser samen met Mateo Hens en Mika De Rocker. © (Foto VW)

Vooral Lars De Clerck en Gilles Desruelle zorgden om beurt voor een strak tempo bij de 14-jarigen. Ontsnappen zat er dan ook niet in. Een compact peloton meldde zich voor de eindsprint. Auke De Buysser, nog ongeslagen bij de meisjes, toonde zich de vierde keer dit seizoen sneller dan de jongens. Mateo Hens en Mika De Rocker mochten met de nationale kampioene als tweede en als derde mee op het podium.

Reeks 1 met winnaar Ilian Braeckevelt, tweede Armand Ampe en derde Lander Kindt.
Reeks 1 met winnaar Ilian Braeckevelt, tweede Armand Ampe en derde Lander Kindt. © (Foto VW)

In het kader van de rekrutering naar volgend seizoen toe lasten de Flandriens van de Toekomst in hun organisatie twee reeksen voor niet aangeslotenen in.

Reeks 2 met de topdrie Thiano Del-Haye, Basile Sierens en Viktor Vermeersch samen met primus bij de meisjes Alesia Vermeersch.
Reeks 2 met de topdrie Thiano Del-Haye, Basile Sierens en Viktor Vermeersch samen met primus bij de meisjes Alesia Vermeersch. © (Foto VW)

(VW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.