https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jasper Dekien uit De Panne spurt het snelst in Wijnendale

Winnaar Jasper Dekien werd samen met tweede Liam Punnewaert en derde Cesar Macias Estrada gefeliciteerd door de organisatoren en de prominenten. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Tijdens het jaarlijkse kermisweekend in Wijnendale-Torhout mocht Wijnendale Sportief zaterdagnamiddag eindelijk weer met zijn wielerwedstrijd uitpakken, voor junioren dit keer. Jasper Dekien uit De Panne spurtte naar zijn eerste seizoenszege.

Met 81 renners aan de start konden de organisatoren niet mopperen. Opvallend: 25 buitenlanders, een gevolg van de komende wereldkampioenschappen wielrennen in Vlaanderen. Onder hen een ruim Zuid-Amerikaans team, maar ook renners uit Israël, Finland, Duitsland en zelfs Zuid-Afrika.

De wedstrijd brak niet snel open. Op enkele kleinere ontsnappingen na maalde het peloton de meeste van de in totaal dertien ronden samen af, goed voor 92,3 kilometer. Toch kon de Pool Kacper Gieryk er een aantal toeren vóór het einde in zijn eentje vandoor gaan, maar bij het ingaan van de laatste ronde was zijn voorsprong bijna helemaal geslonken. Even later werd hij door de groep gegrepen en in de laatste kilometers, met een hoog tempo, kon er zich niemand meer loswrikken.

Gevolg: een pelotonspurt, die gewonnen werd door Jasper Dekien uit De Panne. Tweede werd Liam Punnewaert uit Deerlijk en derde de Mexicaan Cesar Macias Estrada. De drie renners op het podium werden gefeliciteerd door de Torhoutse burgemeester Kristof Audenaert en ereburgemeester Norbert De Cuyper uit het eigen Wijnendale.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten