Gianni Vermeersch maakt favorietenrol waar en pakt Belgische titel op BK gravel

Archiefbeeld. © IMAGO/Sirotti

Gianni Vermeersch heeft woensdag zijn favorietenrol waargemaakt op het Belgisch kampioenschap gravelbiken in Turnhout. Vermeersch was de beste van vier vluchters, Alana Castrique haalde het bij de vrouwen.

Als oud-wereldkampioen in de gravel en na een uitstekend voorjaar op de weg torste Vermeersch de favorietenrol voor Turnhout. In een vlakke, erg snelle wedstrijd over 153 kilometer ontgoochelde de 31-jarige West-Vlaming van Alpecin-Deceuninck niet. Samen met Toon Aerts, Daan Soete en Thomas Joseph vormde hij in de finale een kopgroep van vier.

Aan het eind trok Vermeersch de titel naar zich toe. Hij haalde het voor de neus van Soete (zilver), Joseph (brons) en Aerts (vierde). Voormalig olympisch kampioen Greg Van Avermaet, die in de slotfase nog de aansluiting maakte, werd vijfde. Thuisrenner Dries Van Gestel werd achtste, Belgisch veldritkampioen Eli Iserbyt dertiende.

Bij de vrouwen ging na een wedstrijd van 102 kilometer de titel naar wegrenster Alana Castrique (Cofidis). Zij haalde het met beperkte voorsprong op veldrijdster Julie Brouwers. Kim Knaeps eindigde als derde.

Vermeersch en Castrique zijn de opvolgers van Jasper Stuyven en Marthe Truyen, die dit jaar allebei niet aan de start kwamen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier