Gaëtan Verleyen laat een goede indruk na als eerstejaarsjunior

Gaetan Verleyen wil graag zijn klimcapaciteiten eens testen. © gf
Redactie KW

Hoewel de 17-jarige Gaëtan Verleyen nog maar aan zijn tweede seizoen toe is, maakt hij een heel goede indruk als eerstejaarsjunior. De Waregemnaar is vastbesloten om volgend jaar bij de top van onze provincie te horen.

Met een zesde plaats in Sint-Maria-Lierde in het begin van het seizoen, of recenter een mooie tweede stek in Iddergem en een negende plaats in Berlare, mag de Waregemnaar inderdaad wel tevreden zijn. “Het lukt me echt goed om mee te koersen met de beste, al van bij het begin van het seizoen. Eind vorig jaar kon ik ook al wel goed mee, maar dat extraatje om het af te werken ontbrak nog. Nu heb ik de indruk dat ik dat wel kan, dus misschien zit er zelfs nog eens een overwinning in. Dat zou mijn seizoen echt compleet maken, maar nu is het ook al zeker en vast geslaagd.”

Liefst lastige koersen

“Voor mezelf heb ik het liefst een lange, lastige koers. In een massasprint zal je me zelden echt vooraan zien, ik moet het eerder hebben van een langgerekte sprint met een select groepje. Een klimparcours leent zich daar wel toe, al beperken de wedstrijden zich dit seizoen vaak tot iets vlakkere omlopen. Mijn klimmerscapaciteiten heb ik jammer genoeg nog niet kunnen testen, vermits alle echte klimkoersen al afgelast zijn. Op ploegstage in Spanje en iets recenter in Sankt Vith ging het klimmen vlot, dus dan lijkt het me echt de moeite waard om eens te kijken wat ik kan bereiken in de klimkoersen.”

Een discipline waarin de renner van Isorex Cycling Team ook nog zijn kwaliteiten moet leren kennen, is het tijdrijden. “Als alles goed gaat, zou ik graag deelnemen aan de testtijdrit in Waregem (de Memorial Igor Decraene, red.). Het zou mijn allereerste tijdrit zijn, ik weet dus niet wat ik ervan mag verwachten. Men zegt wel dat het een discipline is die me moet liggen, afgaand om mijn manier van koersen, ik ben dus benieuwd”, verklaart de leerling handel aan het College Waregem.

Gaëtan is alvast ambitieus naar volgend seizoen toe, hij hoopt dan bij de beste van de provincie te horen en geregeld toptienplaatsen te verzamelen in de grote koersen. Hij blijft alvast bij Isorex Cycling Team. “Het is er goed, we rijden een mooi programma, dus ik heb geen enkele reden om te veranderen.” (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.