Fransman wint Panne Beach Endurance

Om 08.30u werd het startschot gegeven voor de Panne Beach Endurance, de ‘Moeder aller Strandraces’ voor zowel profrenners als recreanten. Uitzonderlijk vroeg, door de getijden van de Noordzee, op een donkergrijs en mistig strand, trok de spectaculaire massaspurt massa’s supporters.

Elite-winnaars Benoît Daeninck (FR), Robin Blummel (NL-links) en Emiel Vermeulen (B-rechts) in het gezelschap van burgemeester Ann Vanheste, schepen van sport Ann Woestijn en medewerkers en miss Elegantie.

Na drie spannende rondes van elk 17 km, tot over de Franse grens in Bray-Dunes, fietste de Fransman Benoît Daeninck uit Marck met zijn mountainbike solo over de eindstreep. Maar ook heel wat West-Vlamingen scoorden uitstekend.

Zo’n 1300 deelnemers uit België, Nederland en Frankrijk gingen de strijd aan met keiharde parcours: optornen tegen verraderlijke zandstroken, de beruchte ‘bulten’ overwinnen, zoals elk jaar waren er valpartijen, kettingproblemen… met deze keer gelukkig iets minder wind en géén regen. Al bij de start nam een kopgroep van een 20-tal renners, waaronder de meeste bekende Nederlanders het voortouw. Halfweg de race was er een hergroepering, en de Nederlander Van Zandbeek reed lek.

Van de ingeschrevenen voor de 52 km haalden 609 renners de finish. De Nederlander Robin Blummel (01:28:07) eindigde in het kielzog van Benoît Daeninck (01:28:05) en Emiel Vermeulen uit Koolskamp werd derde (01:28:33). De hoge verwachtingen van de Nederlander Bram Imming werden net niet ingelost, hij eindigde als vierde. In de top-10 van de elite werd de Fransman Samuel Leroux vijfde, Timothy Dupont uit Bredene werd zesde, gevolgd door Cédric Defreyne uit Westkerke, Pieter Ghyllebert uit Diksmuide, Giorgio D’Hoore uit Kortemark en Nick Vlamynck uit Koekelare.

Fransman wint Panne Beach Endurance
© Foto Coghe

Ook in de Masters-categorie presteerden een aantal West-Vlamingen goed: Frederik Devolder uit Gits werd 13de, Henri Delheye uit Knokke-Heist werd 17de en Frederik Decaesteker uit Diksmuide werd 30ste.

Jasper Van Den Plas uit Zoersel eindigde als eerste bij de juniores op de 28ste plaats, gevolgd door de Nederlander Bas Nieuwkoop op de 34ste plaats en Koksijdenaar Robban Vermeulen op de 39ste plaats.

Grace Verbeke uit Snaaskerke loste ook dit jaar weer de verwachtingen in – zij werd eerste bij de dames. De Nederlandse Paulien Rooijakkers eindigde als tweede, twee minuten later, en derde werd de Oostendse Daisy Depoorter.

Fransman wint Panne Beach Endurance
© Foto Coghe

In de Kids-categorie staan 2 Pannenaars in de top 3: Joran Luyssen won de ronde van 10 km voor de Fransman Neo Lamot en Jasper Dekien werd derde.

Fransman wint Panne Beach Endurance
© Foto Coghe

(MVDP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.