Flandrien Challenge voor wielerfans doet ook West-Vlaamse hellingen aan

De Kemmelberg mocht niet ontbreken in de Flandrien Challenge. © GF
Redactie KW

Toerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen lanceerden zopas de Flandrien Challenge, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen om een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. In onze provincie maken onder meer de Kemmelberg en de Monteberg deel uit van deze ‘The Unbelievable Ride’.

“Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100.000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale fietsbestemming,” zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

“Het is niet de bedoeling om om ter snelst te fietsen, maar wel dat iedereen op zijn eigen tempo alle iconische wielerplaatsen die Vlaanderen te bieden heeft, kan ontdekken. Iedereen kent intussen de Muur en de Koppenberg, maar dankzij de Flandrien Challenge kan de internationale toerist of de wielerfanaat van bij ons ook de minder bekende hellingen ontdekken.”

De Flandrien Challenge is een wieleruitdaging waarbij de grenzen tussen de digitale en de reële wereld vervagen. De digitale STRAVA-segmenten zijn ook visueel aangebracht op het wegdek van tal van bergbeklimmingen en kasseiwegen in Vlaanderen. Het zorgt voor een unieke beleving van de populairste digitale applicatie voor fietsers.

Geen einddatum

Deelnemers aan de Flandrien Challenge kunnen zelf hun route bepalen of kiezen voor één van de drie voorgestelde routes. Elk van die drie routes laat toe om alle segmenten succesvol af te leggen en tegelijkertijd het indrukwekkende landschap te ontdekken. In West-Vlaanderen zijn de Monteberg, de Gildestraat (achterkant Baneberg/Rodeberg), de Kemmelberg (Ossuaire en Belvedère), de Letteberg, de Scherpenberg, de Zandberg (achterkant Scherpenberg), de Schomminkel (Westouter) en de Baneberg opgenomen in ‘The Unbelievable Ride’.

Er staat geen einddatum op ‘The Unbelievable Ride’. Alle fietsers die slagen, zullen deel uitmaken van de legende. Na afloop graveren ze hun naam in een kei die terechtkomt op de ‘Wall of Fame’ in het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde: een unieke plek voor wielerliefhebbers en de ultieme beleving voor iedere Ronde van Vlaanderen-fan.

Meer info: flandrienchallenge.cc

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier