Tom Plovie haalt eerste zege sinds comeback: “Had van mei een doel gemaakt”

Tom Plovie in actie in Kachtem. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

In het eerste jaar van z’n comeback bij de elite 2 een koers winnen: dat was het doel van Tom Plovie (25). Gelukt! In Haringe mocht de pion van Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen de handen in de lucht gooien.

Vroeg in de wedstrijd in Haringe werd er een ruime kopgroep gevormd. Tom Plovie glipte mee. “In het begin waren we met vijftien, nadien vielen er enkele mannen af”, weet de doctoraatstudent biomedisch ingenieur. “Achter ons werd een tweede groep gevormd, ongeveer even groot, met twee ploegmaats. Dus moest ik vooraan niet als een zot zitten geven.” De leidersgroep bleef voorop.

“Omdat er met Jonas Volkaert en Lance Decabooter nog wat snelle mannen in de kopgroep zaten, probeerde ik in de finale nog iets, maar wegrijden lukte niet”, gaat Plovie verder. “Met een felle wind was dat niet evident. Drie kilometer van de streep konden twee renners echter een gaatje slaan. Ik zat op kop, met mijn nieuwe ploegmaat Tom Acke in het wiel. Ik versnelde, hij liet het gat vallen. Zo kon ik naar de twee leiders rijden. Zowat vijfhonderd meter van de streep pikte John-Ross Clauw aan. Dat zag ik liever niet gebeuren, want hij is redelijk snel. Ook Ben Squire zat voorin, ook iemand met een sterke spurt.”

Toch kon Plovie het afmaken. Voor hem was die zege in Haringe de bekroning van een sterke maand. “Van de maand mei had ik een doel gemaakt”, aldus Plovie. “Met naast koersen op de weg ook gravelwedstrijden en Gran Fondo’s. Het BK gravel in Turnhout sloot ik als zestiende af. Ik zat in een groep met onder meer Eli Iserbyt en Dries Van Gestel. Dat geeft een kick. In de Schleck Gran Fondo in Luxemburg trok ik de sprint aan voor Lars Van Coppenolle. Hij maakte het af. Ook in de profkoers in Gullegem kon ik mijn mannetje staan.”

WK Gran Fondo

Plovie houdt van een beetje afwisseling. Hij plaatste zich voor het WK Gran Fondo (1 september in het Deense Aalborg) én het WK gravel (6 oktober tussen Halle en Leuven). “Of ik op 1 september naar Aalborg trek weet ik echter nog niet. Die dag is er in Fleurus ook een manche van de Beker van België, en die is voor de ploeg belangrijk”, besluit Tom Plovie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier